Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

lic 3Elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” au organizat un eveniment inedit pentru persoanele cu dizabilități. În parteneriat cu Asociația High Hopes, liceenii și profesorii au pregătit evenimentul „Diferențele creează prietenii”. Manifestarea s-a desfășurat în sala de audiții a instituției de învățământ din Târgu Jiu. 

Evenimentul a fost un prilej de bucurie pentru persoanele cu dizabilități, având ocazia să socializeze și să se bucure de momentele artistice, expoziția de pictură și alte acțiuni. „Scopul proiectului este acela de informare, conştientizare și educare socială asupra problematicii elevilor cu deficienţe şi a provocărilor cu care aceştia se confruntă în instituțiile de învățământ. Pe parcursul evenimentului elevii artiști au avut ocazia să prezinte momente muzicale, povești, filmuleţe despre lumea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, o expoziţie de arte vizuale cu tematică specifică proiectului ce surprinde aspecte bio-psiho-sociale din viața persoanelor cu dizabilități. De asemenea, elevii de la specializarea artă dramatică au susținut o scenetă interpretată după un scenariu propriu având în vedere viața și provocările cu care se confruntă tinerii cu deficiențe în unitățile de învățământ”, a precizat  spus Daria Ionescu-Haidău, directorul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. 

Profesorii coordonatori ai acestui proiect menit să aducă un moment de bucurie în viața persoanelor cu dizabilități sunt: Daria Ionescu Haidau, Cristina Cioplea, Carmen Cornoiu, Daniel Șerban, Pompiliu Ciochia, Dan Elena și Nicoleta Stoica. 

 

 lic lic 3 lic 2
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.