Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trupa de la Teatrul Dramtic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, vă invită să luați parte sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 19:00, la premiera spectacolului de comedie „Despre un idol și un Ion Anapoda”, o adaptare după George Mihail Zamfirescu și în regia lui Radu Botar, care ne spune că dorința lor este de a le arăta oamenilor ce ar însemna să îndrăznești să-ți urmezi visul.

Distribuția se anunță a fi una de excepție, cu Pompiliu Ciochia în rolul personajului principal „Ion Anapoda”. Actorul se arată mai mult de încântat de ideea regizorului Radu Botar de a-l numi în acest rol. „Ion Anapoda este un personaj frumos, minunat, bun, cald, un personaj care are o replică minunată pe care țin să o spun: „Sunt tânăr, Doamne, și clocotind de iubire așa cum nimeni nu a mai clocotit!””, spune Pompiliu.

Alături de el vor mai juca: Simona Urs, Adriana Gugu Negrescu, Monica Sfetcu, Maria Diaconu, Maria Ciobănuc, Alexandru Manea, Gheorghe Drăghescu, Vlad Cristian Fiu, Adelina Puzdrea, Oana Marinescu, Mihai Rădulea și Vlad Rădulea. În spatele scenei, de asemenea, o echipă de profesioniști se ocupă de lumini, sunet, costume, decor și coregrafie pentru a face posibilă începerea spectacolului. „Am avut bucuria să fiu ajutat în împlinirea acestui vis de oameni minunați. Fără fantezia lor, fără creativitatea lor ar fi fost foarte greu: vorbesc despre doamna care ne-a făcut coregrafia și mișcarea scenică; costumele au fost foarte bine gândite și croite și mulți alții.”, spune Radu Botar despre echipa din spatele scenei.

„Teatrul este bijuteria orașului”

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” îmbină generații de actori care de 25 de ani urcă pe scenă pentru a aduce un plus de bucurie, de visare și de iubire în viața spectatorilor. Urmărirea unei piese de teatru este echivalentul unei evadări din rutină, este momentul de respiro pe care trupa profesionistă de la „Elvira Godeanu” își propune să îl ofere oamenilor.

„Trecând peste toate astea pot să spun acum că suntem în fața unei trupe. Când spun „trupă”, spun comunicare, spun colegialitate, poftă de profesie, credință. Cred că și teatrul ăsta, ca orice alt teatru, are nevoie să conștientizeze necesitatea unei trupe care își dorește performanța. Aici se întâmplă performanță; asta trebuie promovat odată cu fiecare spectacol pentru a duce mai departe moștenirea celor 25 de ani. A fost foarte greu să pui bazele unui teatru într-un oraș în care, acum 25 de ani, acest lucru era doar o poveste. Acest teatru nu este al unui om sau al unui actor, este al dumneavoastră. El este bijuteria, gura de oxigen, este o bucurie și ar trebui să facă parte din brand-ul orașului, așa cum este Brâncuși, așa cum spectacolul remarcabil „Sărutul” a devenit un brand al orașului.”, povestește Radu Botar.

Spectacolul expune dorința sufletului  

Povestea lui Ion Anapoda este o poveste în care ne putem regăsi deoarece vorbește despre dorințele sufletului, care sunt altele decât faptele propriu-zise.

Mihai Rădulea, actor care face parte din generația mai tânără a Teatrului Dramatic, ne spune despre viziunea sa asupra piesei de teatru în care joacă rolul „sufletului lui Ion Anapoda”:

„Noi, în viață, tindem să facem niște lucruri și apoi să ne gândim cum ar fi fost dacă am fi făcut acele lucruri așa cum ne-am fi dorit, pentru că întotdeauna ne limităm din cauza barierelor pe care ni le impune societatea și nu acționăm așa cum ne-am fi dorit. În spectacolul ăsta, partea frumoasă este că se vede și ce își dorește sufletul pe lângă ceea ce facem propriu-zis.”, a spus tânărul actor.

„Poftiți la teatru!”

Sunteți așteptați în număr cât mai mare pentru a vedea premiera piesei de teatru „Despre un Idol și un Ion Anapoda”, sâmbătă, la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 30 de lei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.