Designerul grafic Mihaela Clopotaru, artist apreciat și voluntar inimos: „Niciodată nu mi-a plăcut să depind de nimeni. Mereu am căutat să răzbesc singură”

Designerul grafic Mihaela Clopotaru, artist apreciat și voluntar inimos: „Niciodată nu mi-a plăcut să depind de nimeni. Mereu am căutat să răzbesc singură”

- in Reportaj, Romania civila, Slider
1
589 vizualizari

Pasionată de ceea ce face, designerul grafic Mihaela Clopotaru are un portofoliu bogat, clienții săi având mereu doar cuvinte de laudă despre târgujianca stabilită de mulți ani la Timișoara. De mică a descoperit „gustul” artei, a absolvit Facultatea, dar și un master la Timișoara, iar acum are propria afacere. Muncește foarte mult, dar în absolut tot ce realizează se vede dragostea pentru meseria ce și-a ales-o. „Am învățat că în viață contează să fii om, să lași mereu loc de bună ziua. Am învățat să apreciez ceea ce am! Știu că aceia care reușesc în viață sunt cei care se implică cu totul în ceea ce fac! Pentru mine, nu totul se rezumă la câștiguri materiale, vreau să mă dezvolt personal, profesional. (…) Niciodată nu mi-a plăcut să depind de nimeni. Mereu am căutat să răzbesc singură”, spune Mihaela Clopotaru.

Pasionată de mică de artă, Mihaela Clopotaru a „crescut” încet-încet și a ajuns un designer grafic apreciat și căutat. Are 30 de ani și este o fire sensibilă, un om cald, plăcut, care se implică 100% în ceea ce face. Fiecare lucrare grafică și artistică a Mihaelei Clopotaru are o mică părticică din artistă, din sufletul ei! A descoperit pasiunea pentru artă, culoare și frumos în copilărie și își amintește și acum, după mai bine de două decenii, cum la patru ani a desenat prima zambilă! O văzuse într-o vază, în casa străbunicii sale! De atunci, în fiecare primăvară, zambilele sunt nelipsite din casa Mihaelei Clopotaru. A vrut să urmeze liceul de arte, căci pe atunci, la nici 15 ani, își dorea să ajungă arhitect. Însă, secția de arhitectură care exista în acei ani la Târgu-Jiu, în cadrul Liceului de Arte, s-a desființat, așa că Mihaela Clopotaru a absolvit liceul la un profil real. La 19 ani a putut alege, în sfârșit, ceea ce visase: se reîntorcea la marea sa pasiune- arta și devenea studentă la Facultatea de Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Tot aici a absolvit cu rezultate foarte bune și un master. „Curioasă fiind, redescoperind gustul aprins pentru frumos și pentru a compensa anii de reprimare, am studiat design-ul, pictura și desenul. A apărut transformarea mea ca artist, iar dezvoltarea tehnologiei mi-a dat șansa să-mi descopăr o altă pasiune, design-ul grafic cu infinitele lui posibilități. Originalitatea, imaginația, pasiunea, atenția pentru detalii, promptitudinea, bunul gust, dar, mai ales, seriozitatea sunt calitățile pe care mi le-am însușit de-a lungul anilor și care mă definesc ca și designer grafic. Acum, îmi trăiesc visul. Și an de an, zambilele proaspăt culese, captive în vechea vază rubinie a străbunicii, îmi amintesc mereu de vechi începuturi”, a spus artista Mihaela Clopotaru.

Designerul este pasionat și de fotografie, așa că din plimbările și vacanțele sale, niciodată nu îi lipsește aparatul de fotografiat. Câteva dintre fotografiile sale au primit și premii în cadrul unor concursuri. În timpul facultății și masterului, lucrările Mihaelei Clopotaru au fost expuse de mai multe ori, aceasta fiind și premiată.

 

 

„Nu totul se rezumă la bani!”

De câțiva ani, Mihaela Clopotaru este propriul angajat și își dezvoltă o afacere în domeniul designului grafic. Portofoliul său este impresionant și planurile de viitor ale tinerei nu se opresc aici. Mihaela Clopotaru desenează, pictează, creează ilustrații pentru copii, invitații și multe altele. Detalii despre munca tinerei găsiți și aici: http://www.mihaelaclopotaru.ro/ „Lucrez pe cont propriu. Puteam să lucrez pe un salariu mare în cadrul unei firme, am lucrat până acum câțiva ani, dar apoi am decis că este mai bine pentru mine să lucrez pe cont propriu. Încet-încet am dezvoltat afacerea și urmează să inaugurez în perioada următoare un nou proiect. Ofer servicii de design graphic, producție publicitară, realizare și concepție invitații, cadouri personalizate etc. Pe blogul meu- http://mihaelaclopotaru.ro/blog/ sunt toate detaliile. (…) Am învățat că în viață contează să fii om, să lași mereu loc de bună ziua și să apreciez ceea ce am! Știu că aceia care reușesc în viață sunt cei care se implică cu totul în ceea ce fac! Pentru mine, nu totul se rezumă la câștiguri materiale- bani-, vreau să mă dezvolt personal, profesional. Dacă voiam bani, rămâneam angajată la o companie multinațională. Este destul de greu pentru o femeie să reușească în acest domeniu, muncesc foarte mult, dar mereu cu drag. Este pură pasiune ceea ce fac, lucrurile ies bine de tot când pui dragoste în realizarea lor, când le faci din suflet. Sunt un om fericit căci muncesc mereu cu drag, sufletește sunt mult mai bogată decât atunci când eram angajata unui patron. Viața și modul în care privesc viața mi s-au schimbat acum ceva vreme, când am întâlnit o fată care n-a mers niciodată. Era în scaun cu rotile și ne-am împrietenit și ea îmi spunea că sunt binecuvântată căci pot merge. Tot ce își dorea era să poată atinge pământul cu picioarele! Eu puteam alerga, merge. Am învățat, grație acestei minunate fete, care mi-a devenit prietenă, să apreciez ceea ce am. Și am tot ce îmi trebuie!”, a povestit Mihaela Clopotaru.

Are la activ peste 2.000 de ore de voluntariat

În facultate și după, Mihaela Clopotaru a devenit și voluntar în cadrul unor ONG-uri, lucru care, spune artista, a ajutat-o foarte mult să se dezvolte în plan personal. Este voluntar și colaborator de nădejde al Asociației CECIS, fiind implicată în multe proiecte ale lor. Mihaela Clopotaru are la activ 2.000 de ore de voluntariat și îi sfătuiește pe toți adolescenții și tinerii din Gorj, și nu numai, să practice voluntariatul, căci este o șansă de a „crește sufletește, de a deveni un om mai bun, mai cald, mai conștient de ceea ce are”. „Niciodată nu mi-a plăcut să depind de nimeni. Mereu am căutat să răzbesc singură, să cred în ce îmi spune instinctul să fac. În ciuda a ce-mi spunea lumea, eu nu am asteptat bani, ajutor sau un job de la cineva, am reușit să îmi ascult inima și să pășesc pe drumul pe care îl consider cel mai apropriat mie. Faptul că fac ceea ce îmi place, faptul că sunt designer și reușesc prin talentul meu să ajut și să încânt atât de multă lume, mă împlinește! Iubesc ceea ce fac și cred că sunt o norocoasă că fac ceea ce îmi place. Nu spun că a fost sau că este ușor, nicidecum! Însă satisfacția pe care o am este nemărginită! Tocmai de aceea aleg de fiecare dată să îmi petrec timpul învățând, ascultând, experimentând ba la câte un curs, ba la câte un training”, a mai spus Mihaela Clopotaru.

Implicată în proiecte internaționale

În urmă cu cinci ani, Mihaela Clopotaru a lucrat, în cadrul unui proiect important, în Irak. Au urmat alte proiecte în Turcia și Estonia. Iată lista celor mai importante:

2017– Proiect Paris, Erasmus plus, Give me a chance (06.03.2017.-14.03. 2017)

2016– Proiect Sardinia Erasmus plus “Green Power Vol. 2: Let’s Live Sustainable” – Aprilie 2016

Proiect Sardinia Erasmus plus “Green power” – Iunie 2016

2015 – Proiect Sicilia, Erasmus plus “Stept to a career”- Februarie 2015

2014 – Proiect Luxembourg April 2014 (Artă Urbană)

2013 – Proiect Estonia Iunie 2013

2012 – Proiect Turcia Iulie 2012

Proiect Iraq Iulie 2012-(design grafic)

De asemenea, printre clienții Mihaelei Clopotaru se numără firme importante din Banat și nu numai, artiști de muzică populară-precum Delia Barbu, Olguța Berbec, Florin Boița, Ancuța Corlățan, Ilie Caraș; designerul de pantofi Mircea Florea (a lucrat pentru  Gucci n.red.), Galeria Royal Arad și mulți alții.

http://www.mihaelaclopotaru.ro/

Invitatii Timisoara

 

 

1 Comment

  1. Super artista, profesionista. De cuvânt, recomand cu încredere.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.