Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

delia-ionete2Motreanca Delia Ionete, una dintre cele patru tinere din județul Gorj care au luat, anul acesta, bacalaureatul cu media 10, a primit o scrisoare de felicitare din partea președintelui Klaus Iohannis în care acesta o sfătuiește să dea României „prima şansă” în parcursul său profesional. Adolescenta a fost admisă la City University of London și va studia în străinătate, spunând că nu știe dacă se va mai întoarce vreodată în România, pentru a profesa.delia-ionete-4

Delia Ionete, absolventă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru și șefă de promoție cu media 10,00 va pleca din România săptămâna viitoare, la Londra, pentru a începe facultatea. La începutul acestei săptămâni, Delia Ionete a primit o scrisoare din partea președintelui Iohannis, în care este felicitată și sfătuită de către acesta să nu plece din România. Țara are nevoie de tineri inteligenți și bine pregătiți, i-a scris Iohannis. „Te felicit pentru rezultatul obţinut la examenul de Bacalaureat care rămâne un examen al maturităţii. Am convingerea că vei deveni un adevărat profesionist, indiferent de domeniul ales. România are nevoie de tineri ca tine, implicaţi şi responsabili. Sper că după finalizarea studiilor vei decide să dai ţării noastre prima şansă în parcursul tău profesional, iar aceasta să îţi ofere, la rândul ei, oportunităţile de împlinire a potenţialului chiar aici, la tine acasă”, scrie în scrisoarea semnată de președintele Klaus Iohannis.

delia-ionete44Mândră de rezultate, hotărâtă în privința viitoruluiscrisoare-presedinte

Iată ce spune fata despre scrisoarea pe care a postat-o și pe pagina sa de socializare: „Scrisoarea a însemnat foarte mult pentru mine, adevărat, deoarece este prima dată când primesc felicitări de la o persoană atât de importantă. Am ales să plec din ţară deoarece consider că sistemul de învăţământ britanic mi se potriveşte mai bine. Acolo se  pune accentul mai mult pe partea practică. Nu ştiu încă dacă mă voi mai întoarce în România. Vom vedea. Vreau să devin profesoară de matematică”, a spus Delia Ionete. Fata a obținut media 10 la bacalaureat: „Bacalaureatul a fost pentru mine o experiență incredibilă, plină de emoții. Am muncit foarte mult pentru acest rezultat în toți cei 4 ani de liceu, dar mai ales în ultimele luni, deoarece am lucrat până la 12 ore pe zi. Cel mai mult mă bucur ca am reușit să îmi fac familia și profesorii mândri de mine. Subiectele au avut dificultate medie. În viitor, îmi doresc sa devin profesoară de matematică sau să lucrez pentru proiecte de cercetare, a spus tânăra, care a fost și șefă de promoție în Colegiul pe care l-a absolvit vara aceasta.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.