Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Chiar dacă are 13 ani, Delia Claudia Albu este o copilă ce s-a maturizat și care este hotărâtă să învețe din ce în ce mai bine, pentru a-și împlini visurile. Fetița știe că părinții săi se sacrifică pentru a avea copiii tot ce le trebuie și tocmai de aceea vrea să îi facă mândri. Cântă de mică și a câștigat mai multe premii importante în ultimii ani. 

delia claudia albu 2 delia claudia albu 4

Cele două copile ale familiei Albu, din satul Murgești al orașului Turceni, sunt decise să își facă părinții mândri! Delia Claudia are 13 ani și este mezina familiei, cu toate acestea este departe de a fi un copil răsfățat. Fetița este elevă în clasa a VI-a la Liceul Tehnologic Turceni și învață bine. Principala sa pasiune este muzica populară. Unul din motivele pentru care Delia s-a maturizat a fost și plecarea tatălui său la muncă, în fară, dar acest lucru nu face decât să o ambiționeze pe micuță. Este decisă să învețe foarte bine ca să își facă părinții mândri și să ajungă o cunoscută interpretă! „Locuim în Murgeşti. Mai am o soră mai mare, cu care mă înțeleg foarte bine. Tatăl meu e plecat în străinătate, aş putea spune că a făcut asta în mod special pentru mine, pentru a mă ajuta să-mi urmez visul. Sunt conştientă că pentru el e un sacrificiu mare să stea departe de noi. Părinții mei spun mereu că ei îşi trăiesc viața prin noi. Îmi doresc să fie mândri de mine. Mama este casnică. Ea îmi este tot timpul alături, mă ajută, mă încurajează şi merge întotdeauna cu mine la concursuri. Deocamdată îmi place foarte mult muzica şi mi-aş dori să fac o carieră din asta”, a spus micuța Delia Claudia Albu.

delia claudia albu 1 delia claudia albu 5â

Premiată la concursuri de muzică

Deși mai are ceva vreme până va merge la liceu, Delia Claudia este decisă să urmeze cursuri la o unitate școlară de Arte, cel mai probabil la Târgu-Jiu. Asta se datorează și pasiunii sale pentru muzică, dar și talentului său! „Mi-a plăcut de mică să cânt, în clasa I-a m-am înscris la cursurile de canto la noi în oraş, la Turceni, iar mai târziu am avut norocul să o întâlnesc pe doamna profesoară Emilia Drăgotoiu-Nanu, care m-a înscris la Clubul Elevilor din Rovinari. Acolo am întâlnit foarte mulți copii talentați de la care am avut foarte multe de învățat. În special, am învățat să fim o echipă şi să ne susținem unii pe alții”, a afirmat solista. De când este eleva interpretei Emilia Drăgotoiu-Nanu, Delia Claudia a câștigat mai multe premii la festivaluri și concursuri la care a participat. „De-a lungul timpului am câştigat mai multe premii printre care: «Doină, doină cântec dulce» – premiul 3, «Folclor pe Amaradia» – premiul 2, Festivalul Muzical «Lira» – premiul 1, la «Fii star în țara ta» – premiul 2, «Ciobănaşul» – premiul 2, «Sibiu Capitala Muzicală» – mențiune, «Lângă ieslea minunată» – premiul 2. De toate sunt mândră! Îmi doresc să cânt din ce în ce mai bine şi să iau premii cât mai bune!”, a declarat Delia Claudia Albu.

emilia-nanu

Plină de recunoștință față de profesoara sa

La fel ca mulți alți elevi ai Emiliei Drăgotoiu-Nanu și Delia Claudia spune că maestra este ca o mamă pentru ei! Mereu le este alături cu sfaturi și vorbe bune, îi încurajează, îi învață cum să își înfrâneze emoțiile și cum să devină din ce în ce mai buni! „Profesoara mea de canto este doamna Emilia Drăgotoiu-Nanu. Nu se poate exprima în cuvinte ceea ce înseamnă doamna Emilia pentru mine. Cred că aşa cum au spus şi colegii mei, doamna este ca o a doua mamă pentru noi. Dumneaei îi datorez tot ce am realizat şi voi realiza de acum încolo în muzică. Ceea ce face, face cu multă dăruire şi pasiune. O iubesc foarte mult. Toate premiile sunt importante pentru mine. Chiar dacă sunt mai mici, asta mă ambiționează să vreau mai mult”, a spus micuța Delia Claudia Albu din Turceni.

delia claudia albu 3 delia claudia albu 4

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.