Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

OrpheusSăptămâna aceasta se desfășoară a XV-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, la eveniment fiind prezent un număr record de participanți din România, Serbia și Republica Moldova.

Ceremonia de deschidere se va desfășura joi, 26 mai 2016, la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. „Potrivit regulamentului concursului cei 178 de participanți, elevi de la liceele de artă din țară și străinătate, sunt grupați pe 3 secțiuni: secțiunea pian, secțiunea suflători –percuție și secțiunea instrumente de coarde. Fiecare secțiune având 6 categorii de vârstă. Juriul concursului cuprinde profesori cu o mare experiență în identificarea și educarea noilor talente din lumea muzicii clasice. Din anul 1991, când a fost prima ediție, și până în prezent, evaluarea tinerilor interpreți a fost realizată la fiecare ediție de un juriu alcătuit din nume cunoscute ale culturii românești: Ion Voicu, Gheorghe Zamfir, Lavinia Coman și mulți alții. La fiecare ediție concurența a fost o modalitate de a transmite un impuls pentru performanță, pentru un nivel înalt de competență și valoare artistică”, comunică reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu.

Competiția se va sfârși cu Gala premianților care va avea loc duminică, 29 mai, ora 10:00, la Teatrul ,,Elvira Godeanu”. Festivalul Internațional ,,Orpheus” a lansat, de-a lungul anilor, nume de rezonanță în muzica clasică precum violonistul Alexandru Tomescu, tenorul Cezar Oatu și alții. Evenimentul este organizat de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.