Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Atelierele Brâncuși”, Simpozionul Internațional de Pictură, s-au deschis luni, 22 august, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu. Șapte pictori din Italia, Letonia și România vor crea 14 lucrări de artă care vor fi donate Primăriei Târgu Jiu

IMG_2419

Artiștii care vor participa Simpozionul Internațional de Pictură sunt: Anita Monoscalo, din Italia, Lena Khvichia, din Lituania, Florin Gheorghiu, Maria Balea, Sorin Iosub, Tajo și Vasile Fuiorea, din România.
„Atelierele Brâncuși” se vor desfășura, la fel ca și anul trecut, în zona Rânca, acolo unde artiștii se vor putea să găsească o sursă de inspirație în frumusețiile naturii. „Sper că va fi o ediție în care ideile cu care au venit artiștii se vor concretiza în opere care să îmbogățească patrimoniul orașului Târgu Jiu, pentru că scopul acestei tabere este de a îmbogăți reședința județului Gorj, în perspectiva ca municipalitatea să organizeze un muzeu de artă contemporană pe care multe voci îl cer. Este nevoie de spații pentru a găzdui lucrările care sunt realizate în taberele de creație, de sculptură și pictură“, a spus Vasile Fuiorea, curatorul Simpozionului.
Simpozionul se va încheia pe data de 31 august, cu vernisajul lucrărilor realizate la Rânca, care va avea loc la Galeriile Municipale de Artă. Lucrările realizate vor fi donate, apoi, Primăriei Târgu Jiu. „Nu există o temă, pentru că fiecare artist are propriul lui drum și inspirație. Mai este și locul care generează inspirație. Ei vor lăsa municipalității două lucrări de un metru pe un metru“, a mai precizat Vasile Fuiorea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.