Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În județul Dolj, în localitatea Desa, am descoperit un adăpost cum rar mi-a fost să văd prin România. În adăpostul gestionat de către  Asociația pentru Protecția Animalelor „Măriuța”, căci despre acest adăpost este vorba, 1000 de suflete sunt îngrijite în fiecare zi . Peste 150 de cai, peste 600 de câini, peste 100 de pisici și peste 20 de bovine sunt îngrijite zilnic de Daniela Popovici, cea care a pus bazele acestui adăpost.

„Numele adăpostului vine de la un pui de pitbull pe care l-am găsit într-un cimitir. Sărăcuțul nu avea mai mult de câteva zile, coloana și membrele posterioare fracturate și practic nu prea avea șanse de supraviețuire. L-am luat și l-am salvat. Acest lucru s-a întâmplat în ziua de Sfântă Mărie, și de aici vine denumirea adăpostului”, ne-a precizat Daniela Popovici.

Cu toate acestea, ideea înființării acestui adăpost a plecat de la un cal bătut: „Am găsit un cal bătut, cal care și astăzi îl am în adăpost. M-am dus să depun plângere la poliție, unde mi s-a spus că am mai multe șanse de reușită în calitate de persoană juridică”.

„Dacă ar fi să o iau de la zero, aș face același lucru…poate chiar mult mai repede…”
Cu banii pe care i-a câștigat la muncă în străinătate Daniela a construit acest adăpost, iar astăzi animalelor nu le lipsește nimic, începând de la hrana zilnică, până la tratamentele medicale de care au nevoie:

„În fiecare zi trebuie să le asigurăm tratamente, hrană, curățenie, apă proaspătă. Fiecare suflet din acest adăpost are necesitățile sale, de care trebuie să ținem cont. Acești căluți, de care ne ocupăm în acest adăpost, sunt bătrâni și bolnavi au nevoie de tratamente speciale, de hrană specială, dar cu ajutorul oamenilor de bine care au înțeles exact ce se întâmplă în acest adăpost am reușit să ne descurcăm în fiecare zi”, a mai precizat Daniela Popovici.

În adăpostul de la Desa sunt animale din toată țara. Aproape în fiecare zi Daniela Popovici este solicitată să meargă undeva prin România ca să salveze un animal:

„Acesta este rolul meu pe acest pământ, nu-mi văd o zi fără aceste suflete. Pentru ele am renunțat la tot, dar nu-mi pare rău. Dacă ar fi să o iau de la zero, aș face același lucru…poate chiar mult mai repede”.

„Nu accept ca cineva să le vorbească urât…”
Cu toate că în adăpostul gestionat de Asociația pentru Protecția Animalelor „Măriuța” sunt peste 1.000 de suflete, Daniela Popovici le-a știe povestea la fiecare.

„Mânzul Cartuș a scăpat ca prin minune de la moarte. De zile întregi rătăcea cu mama lui pe câmpuri, după ce au fost abandonați de stăpâni. Când aflasem de el și de povestea sa, tocmai fusese împușcat. În seara când am reușit să-l aduc la adăpost, m-am simțit mai ușurată. Am știut în acel moment că aici este protejat și că nimeni nu-i va mai face nici un rău”.

O altă poveste cutremurătoare este și a măgărușului Marcel: „După ce și-a servit familia o viață întreagă, Marcel urma să ajungă hrană pentru câini. L-am adus tocmai de la Galați, iar acum beneficiază de iubirea mea în fiecare zi”, ne povestește cu ochii în lacrimi Daniela.

Daniela Popovici nu accepta ca cineva să le vorbească urât animalelor din adăpostul său, fiind în stare să se certe cu oricine:

„Nu accept ca cineva să le vorbească urât, ele sunt sufletul meu. Am avut la un moment dat un îngrijitor care le-a înjurat, imediat l-am dat afară. Nu accept așa ceva”.

„Vă rog să mă ajutați…”
Prin intermediul paginii sale de Facebook, dar și prin intermediul nostru, Daniela Popovici ne roagă să o ajutăm, pentru ca acestor animăluțe să nu le lipsească nimic:

„Oameni buni, am greutăți, am greutăți mari. Nu stiu ce să vă mai spun ca să nu rămâneți insensibili la situația actuala. Am animale, multe, le-am luat din suflet, chiar și  la îndemnul multora care ma etichetează, oameni de la care speram să primesc un sprijin permanent.

Nu regret niciun suflet salvat și sunt în stare să fac orice ca să le ofer ce este mai bun.

Probleme cele mai mari le am atunci când dau bani pe hrană. Sunt multe, mănâncă mult și evident că mănâncă zilnic  Vă rog, cumparati-ne mâncare, câte puțin de la fiecare putem strânge o cantitate care să îmi ofere liniște măcar din acest punct de vedere.”

Toți cei care vor să ajute această asociație o pot face prin donații:
IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700
IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700, SWIFT code: BRDEROBU, BIC code: BRDE
PayPal: [email protected]
Revolut : (0732) 358 406
Mancare: https://www.paws-hope.com/asociatia-mariuta/

Această prezentare necesită JavaScript.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.