Daiana Stănușoiu, liceana care coordonează campaniile umanitare ale Interact! Tânăra este pasionată de poezie și teatru

Daiana Stănușoiu, liceana care coordonează campaniile umanitare ale Interact! Tânăra este pasionată de poezie și teatru

- in Interviuri, Romania civila, Slider
4054
1

Daiana Stănușoiu este o tânără plină de speranță că lumea în care trăiește va fi mai bună. Are vârsta de 16 ani și este președinta organizației Interact din județul Gorj. Daiana iubește sporturile de iarnă, poezia și teatrul. Peste puțin timp, adolescenta urmează să-și lanseze și primul volum de poezie.

Reporter: De când ocupi funcția de președinte al Interact și cum ai ajuns în fruntea organizației?
Daiana Stănușoiu: Sunt președintele Interact din luna iunie. Am fost singurul candidat care și-a dorit să ocupe această poziție în cadrul organizației. Mi-am susținut discursul la schimbarea de mandat, alături de fostul președinte al Rotary și noul președinte al Rotary.
Rep.: De când faci parte din interact și la câte acțiuni ale organizației ai participat?
D.S.: Sunt în Interact de trei ani și am participat la nenumărate acțiuni. Am fost prezentă la cinci acțiuni districtuale și trei conferințe, iar la cele locale am participat la peste 20 acțiuni.
Rep.: Ce acțiuni umanitare te-au marcat?
D.S.: O acțiune pe care nu o s-o uit este atunci când am mers la casa de copii de Crăciun, iar președintele de atunci s-a îmbrăcat în Moș Crăciun. Am petrecut toată ziua alături de copiii de acolo și am văzut cât de mult se bucură pentru un gest atât de simplu și că au nevoie de iubire și de acțiuni de acest fel mai frecvente. Această acțiune a avut loc în urmă cu doi ani.

Ce acţiuni vor fi organizate de Interact?

Rep.: În ce acțiuni intenționezi ca Interact să se implice în perioada următoare?
D.S.: În primul rând se vor organiza acțiunile pe care le desfășurăm în fiecare an, cum ar fi concursul de baschet, „Întâlnire oarbă cu o carte”, vizite la centrele de plasament. Acum avem în plan să organizăm o acțiune importantă, care va avea răsunet. Intenționăm să organizăm un concurs de „Stand up“, la care să vină participanți din toată țara, iar o secțiune să fie dedicată celor de renume. Am încercat să organizăm această acțiune la nivel de district, dar, din păcate, nu a fost acceptată. O să facem acțiunea la nivel local, dar ne dorim să aibă amploare.
Rep.: De unde provin banii necesari organizării acțiunilor?
D.S.: Banii provin din cotizații, din acțiunile precedente care își propun și colectarea de fonduri pentru diferite scopuri. De obicei se strâng sume de bani care sunt suficiente pentru sprijinirea unor cazuri, prin donații și mai primim și sprijinul celor din Rotary, care ne susține.

Condiţii pentru a fi acceptat în Interact

Rep.: Câți membri numără în acest moment organizația?
D.S.: Interact are 43 de membri activi și tocmai a mai primit 19 noi membri aspiranți, care urmează să fie testați pentru a vedea dacă rămân în cadrul organizației.
Rep.: Sunt anumite condiții pe care trebuie să le îndeplinească?
D.S.: În primul rând trebuie ne fie prieteni, să se simtă ca într-o familie, să-și îndeplinească îndatoririle, să se implice cât mai mult, să-și dorească să ajute la orice problemă care se ivește, să fie foarte devotați, activi.
Rep.: Există o limită de vârstă pentru a face parte din Interact?
D.S.: Sunt trei ramuri: Interact, care se adresează tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani, Rotaract, unde se pot înscrie cei care sunt la facultate, tineri cu vârste între 19 și 30 de ani, după care vine ramura clubului Rotary, destinată oamenilor care s-au realizat în viață prin activitățile pe care le-au desfășurat.

Rep.: Ce pasiuni ai, pe lângă cea pentru Interact?
D.S.: Pe lângă Interact, mai fac teatru, scriu şi practic sporturi de iarnă. Sunt o persoană foarte sociabilă, foarte energică, activă, căreia îi place să se implice şi să aibă cât mai mulţi  prieteni.

Rep.:  Ce îţi place să scrii?

D.S.: Scriu poezii, iar în luna decembrie, cel mai probabil, o să apară primul meu volum de poezii. Am mai publicat poeziile în revista şcolii.

Rep.: Va fi debutul tău literar?

D.S.: Va fi prima mea carte.

Rep.: O altă pasiune este scena. Unde ai luat primele lecţii?

D.S.: Am studiat teatrul anul trecut în cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, iar în acest an aş vrea să încerc să joc şi în anumite piese ale Teatrului „Elvira Godeanu“. Sunt tineri de vârsta mea care au urmat cursurile de teatru şi au reuşlit să obţină roluri secundare în piesele de teatru.

Rep.: Ce vei face după absolvirea liceului?

D.S.: Aş vrea să urmez UNATC şi să continui activitatea în Rotaract şi, de  ce nu, în Clubul Rotary.

1 Comment

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.