Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tânăra interpretă Daiana Ion, din comuna Dănciulești, este unul dintre copiii talentați ai județului Gorj. Pasionată din copilărie de muzică, Daiana are deja două piese proprii și vrea să învețe să cânte la pian. Este elevă a Colegiului Național „Spiru Haret” și își dorește să urmeze cursurile Academiei de Muzică din Cluj Napoca. 

aiana ion r daiana ion 2

Daiana-Maria Ion are 13 ani. În prezent, eleva locuiește la Târgu Jiu, fiind elevă la Colegiul Național „Spiru Haret” din municipiu, în clasa a VIII-a. În urmă cu zece ani, Daiana și-a pierdut mama, care a decedat chiar în ajunul Crăciunului. Subiectul pierderii mamei o îndurerează și acum, dar spune că de acolo din Ceruri, simte că o veghează. Tatăl Daianei s-a recăsătorit, iar noua soție este un om bun, care și-a susținut copiii soțului (pe care îi consideră ai ei) și i-a ajutat mereu să ia decizii bune și să lupte pentru a-și împlini visurile. „Un subiect greu este decesul mamei mele. Nu pot să vorbesc. (…) Mama pe care o am și pe care bunul Dumnezeu ne-a dat-o (tata s-a recăsătorit) mă susține, de fapt, ne susține din toate punctele de vedere, atât pe mine, cât și pe sora și pe fratele meu. Familia înseamnă totul pentru mine, mă susțin în tot ce fac. În paralel cu liceul, urmez cursurile de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Talentul meu muzical a fost descoperit de sora mea, la vârsta de 9 ani. Îmi plăcea orice fel de muzică, dar muzica clasică îmi dădea o liniște interioară aparte. Apoi am descoperit muzica populară. Ca instrument mi-ar plăcea să studiez pianul. Tata cântă la acordeon și părinții lui voiau să-l facă popă! Părinții mei m-au învățat să fiu cinstită, iar totul în viața de dobândește prin foarte multa muncă”, a spus Daiana Ion.

daiana ion 4d

Premiată la mai multe concursuri

daiana ion 1

Daiana Ion are, momentan, două piese proprii, grație proiectului „Datini oltenești”. Copila vrea să aibă cât mai multe piese și speră la succes în cariera sa muzicală. De-a lungul anilor, Daiana Ion a participat la mai multe festivaluri și concursuri și a câștigat premii importante. Adolescenta a câștigat premii la „Muguraș de primăvară” de la Rovinari, la „Stejarul din răscruce” – de la Stejari, „Mărțișoare folclorice” de la Stoina. „Am două piese proprii, una care reprezintă plaiurile Dănciuleștilor și una care reprezintă nașterea, botezul și retezul, obiceiuri care încă mai sunt în Dănciulești. Această piesă face parte din proiectul numit «Datini oltenești». Îmi place să cânt tot ce este frumos, dar mai ales muzică clasică. Am mers la Palatul Copiilor timp de 3 ani, unde sub îndrumarea doamnei Cristina Olteanu, am început să descifrez tainele muzicii. În prezent sunt eleva doamnei profesor Camelia Argint. Așa cum spunea Victor Hugo – «Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte și despre care nu se poate tace». La fel de mult înseamnă muzica pentru mine. Îmi place Maria Lătărețu, Maria Apostol și Maria Ciobanu de la care am preluat câteva cântece pe care le cânt cu mare drag, dar cel mai mult o iubesc pe doamna Mariana Ionescu Căpitănescu. După terminarea liceului aș vrea să urmez cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca”, a spus Daiana Ion.

Copil sensibil și cu o educație aleasă, Daiana dă dovadă de maturitate. De fiecare dată când are timp liber, preferă să îl petreacă cu mama sa: „Timpul liber mi-l petrec cu mama mea care mă învață să merg pe drumul cel bun. Și căreia îi mulțumesc pentru tot ceea ce m-a învățat, dar și pentru tot efortul depus. Ea este alături de mine mereu, ea fiind cea care se ocupa de costumele mele, de coafura mea, iar atunci când urc pe scenă, ea este cea care-mi stăpânește emoțiile”,  afirmat Daiana Ion.

daiana ion 3

Proiectul „Datini oltenești”, o reușită

Atât Diana Ion, cât și Oana Maria Paraschivu, dar și Roberta Șchiopu din Dănciulești au participat la proiectul Primăriei Dănciulești: „Datini oltenești”. Scopul proiectului a fost promovarea și păstrarea tradițiilor din zona comunei Dănciulești. „Sunt foarte mândră că am participat la acest proiect. Am învățat foarte multe lucruri, lucrând cu oameni minunați cărora le mulțumesc pentru tot ceea ce m-au învățat. Mulțumesc domnului primar Ion Andronescu, sunt mândră că am promovat cultura și tradițiile satului meu. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect!”, a declarat interpreta de muzică populară.

aiana ion r daiana ion hjkâ daiana ion kk daiana ion l

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.