Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14139278_10207065279219021_1097988968_oAnca Milea-Cartianu, în vârstă de 33 de ani, și soțul ei au renunțat la locurile de muncă pe care le aveau pentru a se dedica unei afaceri de familie, care a devenit într-un timp scurt un adevărat brand în turismul gorjean.
Pensiunea, așa cum îi spune și numele, aparține familiei Cartianu, urmași ai boierilor care au ridicat și Cula cu același nume, situată în proximitate. Familia Cartianu a vândut o suprafață mai mare de pământ, iar fratele Ancăi, director la o companie importantă din București, pe piața materialelor de construcții, a venit cu propunerea amenajării unei pensiuni pe un alt teren deținut de familie, aflat chiar lângă casa Culă Cartianu, monument istoric de mare importanță, atât în privința vechimii de aproximativ trei secole, dar și al arhitecturii deosebite. A fost întocmit un proiect pe fonduri europene, care a fost aprobat, astfel că jumătate din investiția de 460.000 de euro a fost asigurată din banii europeni.

Lucrările au început în anul 2008 și au fost finalizate în 2012. Imediat cum pensiunea a fost gata, Anca Milea-Cartianu și cu soțul ei au renunțat la locurile de muncă pentru a se ocupa în totalitate de afacerea familie. Ea lucra la o bancă din Târgu Jiu, iar el la fabrica Pirelli de la Bumbești Jiu. „A fost un vis devenit realitate, o decizie bună. „Eu am lucrat la o bancă din Târgu-Jiu, la credite. Era dificil să lucrez și la bancă și să mă ocup și de pensiune. Așa că am decis să mă ocup doar de pensiune și să fac lucrurile așa cum trebuie, lucru care mă caracterizează. Soțul a lucrat la o companie privată și a renunțat și el. Acum ne dedicăm în totalitate oaspeților noștri. Aici, unde acum se află pensiunea, era o livadă, pământul era al familiei noastre. A fost vorba de un total de peste 460.000 de euro, 50% contribuție de la UE, restul ai noștri. Am făcut credit. Piscina exterioară a fost foarte scumpă. Este placată cu un mozaic special, care vara se încălzește de la soare și apa din piscină se încălzește și ea într-un timp foarte scurt. Am pornit încet-încet și cu anii lucrurile merg din ce în ce mai bine. De pensiune ne ocupă noi cei din familie, suntem destui și încă trei angajați. Ce facem, facem cu dragoste! Oaspetele devine prioritatea noastră și dânșii simt asta și revin”, a spus Anca Milea-Cartianu.

14152162_10207065298739509_1788232_o

Afacere în familie

O mare parte din activitățile specifice sunt asigurate de către membrii familiei. „Cumnatul meu este bucătarul pensiunii, sora mea ne ajută când nu are treabă în gospodărie. Avem și angajați. Gătim în permanență când avem oaspeți sau dacă clienții de la piscină doresc să servească ceva. Avem turiști din mai toate zonele țării. Avem foarte mulți oaspeți care vin aici în diverse delegații și apoi se întorc cu familia” ne povestește Anca Milea-Cartianu.

„Suntem în permanență cu oaspeții noștri!”

Pensiunea „Casa Cartianu“, se află la lizierea unei păduri și lângă pârâul Cărtiorul. Zona este foarte liniștită și tocmai asta caută cei care vin să se cazeze aici. De multe ori, Anca leagă prietenii cu unii dintre turiști: „Suntem în permanență cu oaspeții noștri. Cred că un zâmbet și o vorbă bună și frumoasă nu strică niciodată. În momentul când avem oaspeți, ei devin prioritatea noastră. Pentru ca sejurul lor să fie cât mai frumos și, mai ales dacă au copii, mergem cu dânșii în livadă și îi lăsăm să culeagă mere și pere, cireșe și ce mai avem acolo. Le arătăm văcuța noastră și celelalte animale. Sunt unii dintre dumnealor care au trăit doar la oraș. Străinii ne apreciază foarte mult țara, frumusețile de aici. Avem un german care vine destul de des pentru off-road, merge pe Transalpina și la celelalte obiective turistice din Gorj. (…) Când ne pleacă oaspeții, o parte din sufletul nostru pleacă cu ei, iar o parte din sufletul lor rămâne aici! Mulți revin și spun și altora cât de frumos și de bine a fost. De fiecare dată, mă străduiesc să fie totul în regulă, ca dumnealor să se simtă ca într-o familie”.

14123445_10207065301499578_1050702318_o

Pentru că au fost perioade în care a fost nevoită să refuze multe solicitări din partea turiștilor, Anca și familia ei au decis să mai amenajeze o pensiune agro-turistică. Proiectul este întocmit și așteaptă să fie aprobat, pentru a primi finanțarea necesară. Pentru că pensiunea se află în apropierea casei monument istoric și numărul de vizitatori care au trecut pragul acesteia este mult mai mare.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.