Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

5 Mai APHO CZC 4Ziua Europeană de Luptă Împotriva Discriminării Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată, vineri, 5 mai, și în județul Gorj. Manifestările s-au desfășurat în centrele rezidențiale pentru adulții cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj și la Centrul de Zi „Christian”. La Complexul de la Suseni s-au desfășurat o serie de competiții sportive la care au participat beneficiarii unității. Aceștia au jucat șah, tenis de masă și rummy.

Studenții Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității din Petroșani, alături de profesorii universitari coordonatori, Felicia Andrioni și Mariana Anghel, au venit în vizită la Centrul „Christian“ și au interacționat cu persoanele cu dizabilități. Studenții s-au familiarizat cu activitățile desfășurate în cadrul unui astfel de centru, cu nevoile și problemele cu care se confruntă această categorie de oameni, iar, pe de alta parte, au conștientizat importanța unei solide formări în domeniul asistenței sociale.

„Studenții, împreună cu beneficiarii prezenți, au dorit ca mesajul de astăzi să ajungă să fie văzut și de locuitorii orașului așa încât au purtat cu demnitate și curaj, pe străzile urbei noastre, afișe și bannere cu mesaje non discriminare“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului de Zi „Christian“.

„Atitudinea negativă, o mare dizabilitate“

Daniel Andrei consideră că atitudinea negativă a oamenilor fără probleme majore de sănătate reprezintă o mare dizabilitate:

„Handicapul vizează aspectul social (consecințele concretizate în dificultăți de adaptare personală și socială, fiind o defavorizare a individului la cerințele mediului fizic și social). O persoană nu poate fi în sine 《handicapată》, handicapul nefiind altceva decât o stare consecutivă deficienței cu care persoana s-a născut sau pe care a dobândit-o. Societatea naște handicapul prin normele impuse, norme construite de o majoritate care dictează o anumită stare de 《normalitate. Considerăm că o mare dizabilitate în viaţă, un mare impediment îl constituie atitudinea negativă“.

Acesta a precizat că în Parcul Coloanei vor avea loc o serie de competiţii sportive între persoanele cu handicap şi persoanele care nu au o dizabilitate.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.