Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

naisti-scoala-populara-targu-jiuTeatrul de vară din municipiul Târgu Jiu este atât sediul Școlii Populare de Artă Gorj, dar și locul unde se desfășoară manifestări artistice deosebit de importante. 

Edificiul  a fost construit în anul 1954. „Arena are o capacitate de 1.500 de locuri în aer liber, în curtea teatrului, închisă de jur împrejur cu gard înalt și durabil din zidărie“, se arată în volumul „Amintirile orașului“.

Construit din donații și muncă voluntară

Teatrul de vară a fost construit cu materiale donate de cetățeni și prin muncă voluntară. „Teatrul de vară a fost construit cu materiale din donații de către cetățeni și unități economice, iar lucrările au fost executate prin muncă patriotică în folos comunitar de către cetățenii orașului“, se mai precizează în lucrarea „Amintirile orașului“.

Și elevii au muncit la ridicarea teatrului

La construcția teatrului de vară au muncit chiar și elevii unor importante licee din Târgu Jiu. „La ridicarea acestui edificiu au luat parte și elevii de la Școala Pedagogică în frunte cu profesorii Cornel Cârstoiu și Ion Dragomir, de la Liceul «Tudor Vladimirescu» conduși de profesorul Gheorghe Modoran și de la Școala Tehnică Economică însoțiți de profesorul Dumitru Hârsu”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.