Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

CulturaaaTotul a pornit dintr-o joacă, câteva idei și mult entuziasm. Trăim într-un județ frumos, trăim printre oameni frumoși, trăim înconjurați de istorie, opere de artă, locuri care ne apropie de Dumnezeu, locuri în care poți să-ți petreci timpul liber alături de familie și prieteni.

Tot timpul m-am gândit cum ar fi să poți accesa o pagina de internet și să găsești tot ce poți vizita într-un județ, cum te poți distra, unde poți mânca și, de ce nu, unde te poți odihni. Astfel a pornit dorința de a „construi” o pagină unde să te conectezi la toate frumusețile naturii și ale vieții, o pagină de internet unde să   „întâlnim”oamenii prezentului, acei oameni care au plecat de jos, care s-au realizat profesional și care au un cuvânt de spus, dacă sunt întrebați, în societatea în care trăim.

Binențeles, niciodată nu o să-i uităm pe cei care au plecat dintre noi, pe cei care au lăsat ceva în urmă lor și de la care putem învăța inclusiv acum, în zilele noastre…povestea lor este și povestea noastră.

În același timp, am avut șansa să întâlnesc câțiva tineri care au crezut în acest proiect, care au pus suflet și care, încă, mai văd cu ochii sufletului oamenii și locurile de lângă ei.

Proiectul www.cult-ura.ro a pornit dintr-o joacă, câteva idei și mult entuziasm.

                                                                                                         Luis Popa, fondator Cult-ura.ro

………………………………..

 

Într-o lume în care senzaționalul este devorat la fiecare pas, am format o echipă tânără și cu inițiativă și am ales să punem bazele acestui proiect de presă care are în atenție toate frumusețile județului nostru, valorile, dar și istoria fără de care nu am avea identitate astăzi. Deși avem un potențial cultural și turistic excepțional, prea puțin s-a pus accentul pe acestea. „Cult-ura.ro” vine într-un moment în care ne dorim să reclădim dragostea pentru tot ceea ce ne reprezintă și înconjoară, pentru toți oamenii frumoși și talentați cărora le datorăm respectul pentru ceea ce sunt sau urmează să devină. „Cult-ura.ro” este ca un copil al Gorjului, prunc ce promite să ajungă un adult cu o aleasă educație și care să scrie o poveste pe care mulți nici nu și-au imaginat-o!

                                                                         Andreea Tudorescu Ilie, redactor șef Cult-ura.ro

………………………………..

„Cult-ura.ro” este detaliul care face diferența în mass media județului Gorj. Acest proiect de presă este unul fără precedent, urmând să atragă, după succesul blogului www.luispopa.ro,  oamenii care apreciază cultura în cea mai pură formă a ei. Sunt sigur că entuziasmul și implicarea echipei noastre, pentru promovarea județului Gorj, va ajunge și în inimile cititorilor, mai ales că acest proiect nu este doar un site de știri, ci o pagină de unde poți afla de la istoria județului Gorj până la modul în care te poți bucura, ca turist, de tot ceea ce îți oferă această frumoasă zonă a țării.

                                                                               Alexandru Butucea, Webmaster – Cult-ura.ro

………………………………..

Era nevoie să se pună accentul pe cultură în presa acestui oraș. Trăim în urbea în care genialul Constantin Brâncuși și-a lăsat „cei trei copii” (căci fiecare operă este copilul autorului) și există, fără urmă de îndoială, potențial pentru evenimentele artistice, de suflet. Chiar dacă publicul din Gorj pare a se fi obișnuit cu subiecte îndepărtate de spirit, sunt sigură că și „Cult-ura.ro” va avea cititorii săi credincioși. Prin alăturarea la echipa tânără formată de Luis Ionuț Popa încercăm să trezim sau să redeșteptăm în gorjeni iubirea față de frumos, față de plaiurile natale, față de artă și cultură. Nu va fi ușor să ne croim drum printre atâtea subiecte negative care au priză mai bună la public, dar cu siguranță cititorii vor înțelege scopul demersurilor noastre și ne vor fi alături pe acest drum spre regăsirea valorilor tradiționale, culturale, artistice, sufletești pe care le avem în mirificul Gorj! A venit vremea FRUMOSULUI, a CULTURII!

                                                                                                 Maria Urdăreanu, redactor Cult-ura.ro

………………………………..

M-am alăturat proiectului pentru că este viabil, plin de viață și de speranță. În România există mulți oameni cu suflet frumos, capabili de lucruri mărețe, care nu sunt prezentați opiniei publice, pentru că prioritare sunt, în mass media, faptele îngrozitoare, lucruri care ne aduc tristețe. Iată că acum există un spațiu destinat promovării valorilor de orice fel, care sunt aduse, astfel, în prim-plan și repuse pe făgașul lor firesc. România mai este și țara cu multe locuri frumoase, care merită vizitate, pentru că sunt mulți români care preferă să meargă în vacanțe sau în concedii în străinătate, însă uită de zonele minunate din țară. România mai este și țara capodoperelor, de la cele ale lui Brâncuși, din județul Gorj, și până la cele ale lui George Enescu. Proiectul „Cult-ura.ro” vine să umple un gol din mass media locală și poate să devină un rezervor de optimism într-o lume tot mai mohorâtă.

                                                                                                      Ion Petre, redactor Cult-ura.ro
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.