Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Peste 100 de creatori populari din țară și străinătate au participat la ediția a a XXIV-a a Târgului Meşterilor Populari din Oradea, care s-a desfășurat între 21–23 iulie, în parcul Bălcescu. Printre participanți s-au numărat și doi meșteri gorjeni.

Este vorba de Pompiliu Ciolacu şi Cristina Ciolacu. Aceştia și-au expus produsele lor în standurile special amenajate în Parcul Bălcescu, pentru cei care iubesc obiectele tradiţionale. Aceștia au fost mulțumiți de vânzările care s-au înregistrat la ediția din acest an.

Evenimentul de la Oradea este printre cele mai vechi de la nivel naţional alături de cele organizate de Muzeul Astra din Sibiu şi Muzeul Satului din Bucureşti. Ca şi longevitate, târgul organizat la Oradea se situează în primele cinci de la nivel naţional.

Meșteri din patru țări au participat la târgul de la Oradea

La Târgul de la Oradea au venit meşteri populari din Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Bihor care au oferit ceramică, obiecte de fier, lemn, papură şi împletituri din nuiele, piese textile, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, sticlă, turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc. Ca şi la celelalte ediţii, au fost invitaţi meşteri populari din Ungaria (turtă dulce, port popular, ceramică, podoabe, piese din metal), Serbia (obiecte din lemn, machete de instalaţii tehnice) şi Camerun (măşti, podoabe).

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.