Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Modelajul e tehnica de dezvoltare a creativității copiilor. Mulți dezvoltă o abilitate care le călăuzește pașii în viața.Alții pur si simplu fac din asta un hobby. Așa e si cazul lui Matei Robert Andreescu, un băiețel în vârstă de 10 ani, care este în clasa a III-a, la Școala Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

Surprinde prin rapiditatea modelării, prin combinații de culori, dar mai ales prin naturalețea cu care dă viață celui mai îndrăgit produs al copilăriei, plastilina. Atunci când nu își poate procura o jucărie o modelează. Atunci când nu o găsește la vânzare o construiește cu mânuțele dibace. Așa au luat naștere cateva personaje ale copilăriei sale, cum ar fi Spiderman, Freddy, Huggy – Wuggy sau Venom.

Matei

Matei

Matei

Matei pregătește și o miniexpozitie intitulată „CREAȚIILE lui MATEI”.

Figurinele sale și-au facut loc în rame. Poate face orice din câteva grame de plastilină. Poate să modeleze flori pentru mama sa, îl relaxează peisajele unde nelipsiți sunt copacii, dar cu repeziciune îți poate face animăluțe: arici, reni, rățuște, melci și multe altele câte i-ar trebui la joacă.

Totodată, la orice desert preparat în casă el modelează marțipanul și are aptitudini în decorare. Combină culorile în stilul imaginației sale. Ca orice copil si-a ales de-a lungul celor 10 ani, multe meserii. Spunea că vrea să devină polițist, apoi jandarm, a cochetat și cu meseria de master sef , dar acum vrea arhitect.

Modelajul îl relaxeaza, e un hobby care nici nu se știe cât îl va ține, dar e cert că îi dezvolta o latură a personalității, își pune toată imaginația în personajele care i-au devenit parteneri de joacă.

Matei

Matei

 

Matei iubește animalele, îi place să picteze și învață bine

Îi place sa picteze în aceeași măsură ca și modelajul, iubește animalele și are doi prieteni patrupezi .Un labrador, pe nume PABLO și un pisic siamez, pe care îl cheamă Nacki.

Este un copil empatic, învață bine și visează să schimbe lumea, să construiască, atunci când va fi mare, locuințe pentru toți oamenii. Cine stie? Poate într-o zi, dintr-un vis si o creație se va naște altă lume.

Matei

Distribuie:

1 Comment

  • Carmen Taloescu, 27 februarie 2022 @ 18:23 Răspunde

    Felicitari Matri!❤️ Felicitari parintilor tai minunati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.