Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Studenții de la Universitatea de Vest Timișoara-de la specializarea Design-Vestimentar participă luna aceasta la un important concurs de fashion! Colecția „DenMix” a fost realizată în toamna anului trecut de studenții anului al II-lea din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara și prezentată la târgul de profil „V for Vintage”. Printre studenți se numără și gorjeanul Ionuț Piscureanu, supranumit „Pif”. În cadrul concursului „fashionFANatik” prima etapă se referă la votul acordat de public, ce colecții preferă utilizatorii de internet, urmând ca apoi colecțiile să fie analizate de un juriu de specialitate.

FAN Courier și agenția de marketing simplificat Marks au lansat o nouă ediție a  #fashionFANatic, competiție care oferă șanse reale de afirmare tinerilor designeri români. La acest concurs participă și tânărul student gorjean Ionuț „Pif” Piscureanu. Pif este student în anul III la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, specializarea Modă-Design Vestimentar, având rezultate foarte bune la examenele din timpul anilor școlari. Concursul, desfășurat pe www.fashionFANatic.ro, platforma online dedicată proiectului, este dedicat tinerilor creatori de modă aflați la început de drum, urmând ca, alături de public,  juriul să decidă cine merită în 2017 „prima șansă” în lumina reflectoarelor. „Câștigătorul va beneficia de o campanie de promovare care include un shooting profesional semnat Cosmin Gogu Photography, un eveniment de lansare a colecției, dar și utilizarea creațiilor vestimentare pentru realizarea ediției 2018 a calendarului FAN Courier, distribuit în mii de exemplare în toată țara. Pentru că potențialul comercial este important în evaluarea unei colecții, opinia publicului va conta în procent de 40% în alegerea designerului câștigător”, spun organizatorii. Creațiile vestimentare trebuie votate pe site-ul mai sus amintit- http://fashionfanatic.ro/galerie-single.php?id=82fd8e24d1e1bae0

Ce înseamnă „DenMix”

Potrivit studenților la Modă-Design Vestimentar, colecţia realizată urmăreşte tendinţele şi abordările designerilor în propunerile de sezon. Sintetizat, blana, denimul şi materialele de natură fină, transparente sau semitransparente au devenit baza conceptului dezvoltat. „Prin DenMix propunem un mix de materiale cu texturi şi proprietăţi diferite, asocieri cromatice puternice, precum roz de diferite tonuri cu albastru, gri şi bleumarin, forme şi croiuri lejere. Până la acest target final, am urmărit o aprofundare şi o familiarizare cu termenii şi etapele realizării unui proiect de design, pornind de la etapele preliminare, până la produsul finit, colaborând şi dezvoltând cercetarea în colectiv”, au transmis studenții de la UVT. La colecţia studenţilor anului al II-lea, din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, specializarea Modă-Design Vestimentar au colaborat: Dumbrăveanu Ana; Dumitru Ana-Maria; Gheban Alina; Ivănescu Alina; Makai Melinda; Mariş Ligia; Matei Denisa; Nagy Dora; Piscureanu Ionuţ; Denisa Ursu (Balaş) Coordonatori au fost: Conf.Univ.Dr. Andreea Palade Flondor; Asist.Univ.Dr. Suciu Sandra; Lect.Univ.Dr. Eugenia Riemschneider.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.