Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Andrei are vârsta de cinci ani și trăiește în Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu. S-a născut cu o malformație la bazin și, din acest motiv, nu se poate deplasa pe propriile picioare. Familia nu s-a putut ocupa de el și l-a lăsat în grija statului.

img_9326

Andrei are de câteva zile o nouă „jucărie“ de care nu se poate despărți. Este vorba de un cărucior adaptat vârstei și nevoilor sale, pe care l-a primit de la o fundație din București. Până acum, Andrei a fost imobilizat la pat, dar de când a primit noua lui „jucărie“ nu mai poate să stea locului. „A mers în acest an la grădiniță, iar, la început, educatoarea ne solicita un însoțitor, pentru că el nu se putea deplasa singur. Am făcut o înțelegere cu Centrul de nevoi speciale și am găsit o voluntară, care să-l însoțească pe Andrei. Acum, el a primit un cărucior special de la fundația «Motivation». Are autonomie personală. Va merge cu acest cărucior la grădiniță“, ne spune Gheorghe Zisu, directorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

img_9318

Andrei este îndrăgit de toată lumea

Andrei s-a născut în comuna Săulești, într-o familie fără venituri, care nu îl putea ajuta să se însănătoșească. Astfel, familia a fost de acord să-l lase în grija statului. Copilul este îndrăgit de toată lumea, pentru că, în ciuda bolii de care suferă, este plin de viață. „Este un copil foarte inteligent. El are o problemă la bazin. A fost operat în urmă cu aproximativ doi ani și a efectuat o serie de recuperări. Pentru că era foarte micuț, medicii au decis să amâne efectuarea unei noi operații. El are ceva nativ și este iubit necondiționat de toată lumea. Este imposibil să nu-l îndrăgești“, ne povestește Gheorghe Zisu.

Operația poate fi realizată

Operația care ar putea să-l ajute pe Andrei să meargă pe propriile picioare poate să fie efectuată. Până atunci, copilul va urma o sesiune de recuperare într-o unitate specializată din Zalău: „Vream să-l vedem mergând. Eu chiar mi-am propus un target: să termin cu asistența socială, atunci când o să-l văd mergând pe Andrei. Operația se poate face. Am mers la Spitalul pentru copii «Grigore Alexandrescu» din București, unde i s-a făcut o evaluare completă. Am contactat o fundație de la Zalău, care i-a oferit lui Andrei o sesiune de recuperare, totul gratuit. Pe data de 22 noiembrie va fi acolo și va începe recuperarea“, a precizat Gheorghe Zisu.

Ajutat de liceenii de la „Tudor Vladimirescu“

Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ l-au cunoscut pe Andrei în urmă cu mai mulți ani, când se afla în centrul de la Târgu Cărbunești. „Au prins drag de el și au deschis un cont în care a și intrat prima sumă de bani. În cazul în care operația nu poate fi făcută în țară, atunci va fi realizată în străinătate“, a încheiat Gheorghe Zisu.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.