Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La inițiativa meșterului popular Alina Coconu, care este și consilier local și președinte al Comisiei de Cultură din comună, 26 de elevi au participat la un program artistic dedicat Zilei Naționale a Culturii. Copiii s-au mobilizat într-un timp record și au reușit să învețe cântece și poezii, iar interpretarea lor i-a bucurat nespus pe cei care au participat la serbare. Organizatorii au acordat diplome și flori profesorilor pensionari din comuna Alimpești, acei oameni care au format generații întregi de elevi.

 55 67

Inițiativă inedită

Alina Coconu, profesor-meșter popular al SPA Târgu-Jiu, dar și consilier local la Primăria Alimpești, a fost inițiatoarea evenimentului. Tânăra ocupă și funcția de președinte al Comisiei de Cultură din cadrul primăriei și nu a vrut ca Ziua Națională a Culturii să treacă fără a fi celebrată.„

„Deși timpul era scurt, am mobilizat copiii într-un timp record, am făcut repetiții în fiecare zi și am organizat o acțiune culturală. Am muncit mult cu fiecare dintre ei, au fost 26 de elevi, cu vârste între 8 și 14 ani), i-am sprijinit și motivat să învețe versurile lui Eminescu.

Am avut sprijinul total al Școlii Alimpești și al Primăriei Alimpești. Apoi m-am gândit cu nostalgie la anii mei de școală și la dragii mei profesori, pe care îi respect mult și care, după ce au modelat generații întregi, fiind la pensie, au intrat cumva într-un con de umbră!”, a spus Alina Coconu.

Consilierul local i-a propus primarului comunei  ca la evenimentul cultural din 15 ianuarie să invite toți profesorii pensionari din comună. La manifestare au fost invitați și cei care, prin contribuția dumnealor, și-au adus aportul la viața culturală a comunei Alimpești.

3„Alături de primar, am mers prin sate și i-am invitat la eveniment. Ne-am bucurat nespus de mult când propunerea noastră a fost primită cu entuziasm și uneori, chiar cu lacrimi în ochi. Duminică, 15 ianuarie, după susținerea programului de recitare din opera poetului național, Consiliul local Alimpești și primarul Floarea Daniel, au acordat diplome de excelență celor care, prin munca dumnealor de o viață, ne-au format pe noi cei care suntem azi.

A fost un gest simbolic dar cu o puternică încărcătură sentimentală”, a declarat Alina Coconu. Asemenea inițiative nu fac decât să ne bucure pe noi, cei care aflăm de ele!

Camera Deputaților a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naționale.

1 4  55 66 67

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.