Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

12959307_10206107631798434_350709891_oReprezentanţii „Coaliţiei pentru familie” au fost prezenţi în Arhiepiscopia Craiovei la începutul lunii aprilie. În contextul promovării valorilor tradiţionale, medicul Pavel Chirilă, scriitorul Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea au prezentat o serie de conferinţe pe tema „România pentru familie”. Cei trei membri ai Grupului de Iniţiativă din „Coaliţia pentru familie” au susţinut o serie de conferinţe la Târgu-Jiu şi Craiova. Prima întâlnire pentru credincioşii olteni a avut loc în prima zi de marți a lunii aprilie, în sala de festivităţi a Colegiului „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

Cu acest prilej au fost făcute publice rezultatele campaniei de strângere de semnături desfăşurate în județele Dolj și Gorj pentru revizuirea art. 48, alin. 1 din Constituţia României, în sensul definirii familiei ca uniune liber consimţită (căsătorie) între un bărbat şi o femeie. Astfel, potrivit reprezentanților „Coaliției pentru Familie”, în județul Gorj s-au strâns până acum 65.027 de semnături, ceea ce înseamnă 32 la sută din populația județului.„Sunt cifre importante, relevante, impresionante. Am strâns peste 2.800.000 de semnături la nivel național, un efort conjugat a peste 80.000 de cetățeni români care s-au implicat în această strângere de semnături. «Coaliția pentru Familie» este o federație de organizații civice în care activează credincioți din toate marile culte și biserici din România, deci este un efort comun, o solidaritate a tuturor creștinilor, indiferent de confesiune și de naționalitate, este foarte important să subliniem acest aspect. Este o premieră istorică în intreaga istorie modernă a României această cifră, acest fenomen al solidarității. El a fost anunțat de cele 2.000.000 de semnături date de către părinți pentru susținerea orei e religie în școli. Iată că societatea creștină civilă există, devine din ce în ce mai puternică și vrea să aibă o voce publică, ascultată și respectată. Avem încredere că vom învinge, cu ajutorul lui Dumnezeu, că lucrurile nu pot rămâne în acest con de ambiguitate și că, finalmente, voința a acestor milioane de români va fi acceptată ca o voință democratică și normativă”, a declarat la Craiova scriitorul Mihai Gheorghiu, directorul general adjunct al Muzeului Național al Țăranului Român și președintele Grupului de Inițiativă Constituțională al „Coaliției pentru Familie” din România.

„Trebuie să ne ținem tari”

În continuare, jurnalistul Ioan Șolea, președinte al Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”, filiala Buzău, și membru al Grupului de Inițiativă din cadrul „Coaliției pentru Familie”, a subliniat importanța acestui demers centrat pe un plan foarte bine argumentat.„Trebuie să privim acest demers ca un prim pas, ca un pas semnal. «Coaliția pentru Familie» nu s-a oprit doar la un punct care vizează modificarea Constituției. Din păcate, familia nu mai este un punct de la care pleacă orice politică în România, ci a fost lăsat într-un con de umbra. Politicile în general sunt sacadate, nu au o coerență, lucru pe care noi încercăm să-l schimbăm. Am prezentat un plan foarte bine argumentat, care ține cont de foarte multe din realitățile românești, și care credem că poate fi asumat de clasa politică, fiind un material care poate fi dus la îndeplinire. Noi, «Coaliția pentru Familie», susținem statul de drept”, a adăugat jurnalistul Ioan Șolea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.