Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de-a doua ediție a concursului „Gorjul turistic” va fi organizată miercuri, 27 septembrie, la sediul Palatului Administrativ din Târgu Jiu. În acest fel, Consiliul Județean Gorj, alături de instituțiile partenere, marchează Ziua Mondială a Turismului 2017. În acest an, partener în organizarea competiției dedicată elevilor este și Revista Cult-ura!

 

Consiliul Județean Gorj și Inspectoratul școlar Județean Gorj sunt principalii organizatori, având ca parteneri:  Agenția pentru Protecția Mediului Gorj,  Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj, Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Revista Cult-ura. La concurs și-au anunțat prezența 18 unități de învățământ, care vor participa cu câte un echipaj format din patru elevi. „Participă elevi din Târgu-Jiu, Rovinari, Bumbești-Jiu, Peștișani, Novaci, Baia de Fier, Alimpești, Turceni, Polovragi, Bumbești-Jiu, Crasna, Mușetești, Turcinești, Tismana, Runcu-Bâlta. Concursul este conceput pe două segmente: un test grilă, ce va fi susținut în baza tematicii propuse de către instituțiile partenere evenimentului și o prezentare în power-point prin care fiecare echipaj este invitat să evidențieze din punct de vedere al turismului istoric  localitatea pe care o reprezintă”, a spus Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.

Prin organizarea acestei competiții se continuă seria activităților menite să evidențieze și să promoveze potențialul turistic vast pe care îl are județul Gorj. Pentru echipajele câștigătoare, Consiliul Județean Gorj va înmâna marele premiu, premiile I, II, III, mențiune și două premii speciale, în valoare totală de 3.400 de lei. De asemenea, pentru încurajarea și dezvoltarea competiției, partenerii concursului au prevăzut acordarea de premii speciale și materiale de promovare a obiectivelor turistice și a potențialului turistic local.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.