Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Concursul Național de Protecția Mediului ,,Memorial Raul Surdoiu”, ediția a XVIII-a, are loc vineri, 3 noiembrie, la Palatul Copiilor din municipiul Târgu-Jiu, începând cu ora 10:00. Tema concursului din acest an este „THE BIRDS- PĂSĂRILE” și participă aproximativ 40 de elevi.

La această ediție a concursului național de protecția mediului „Memorialul Raul Surdoiu” participă aproximativ 40 de elevi din mai multe județe: Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Timiș, Argeș, Botoșani, Iași, Constanța, Sibiu, Dâmbovița, Oradea. Au loc mai multe probe în concurs: prezentări power point, referate, desene, ateliere de lucru- ornitologie. „Vom face și o vizită la depozitul de reciclare al firmei Polaris. Fiecare echipaj va fi premiat cu câte o cupă și fiecare elev va primi medalie și diplom”, a spus profesorul Cristina Ciolacu, coordonatorul Cercului de Protecția mediului de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu.

Cercul de Protecția mediului, coordonat de Cristina Ciolacu, a primit anul acesta placheta ȘCOLI PRIETENOASE CU NATURA din partea SOCIETĂȚII ORNITOLOGICE ROMÂNE, care  a organizat un program cu aceeași denumire. În acest program care s-a derulat timp de un an, au participat 265 unități școlare din care 114 unități au derulat și dovedit activitățile obligatorii. La această competiție au participat doar trei Palate ale Copiilor din care face parte și  cel de la Târgu Jiu. Această plăcuţă este expusă în incinta Palatului din municipiu. În cadrul acestui proiect au fost confecționate căsuțe, hrănitori pentru păsări, cuiburi artificiale. S-a urmarit venirea și plecarea anumitor specii -rândunele, berze, date care au fost strânse într-o aplicație pe telefon BARZA. „Am câștigat o plăcuță cu ȘCOLI PRIETENOASE CU NATURA, tema acestui concurs face parte din proiectul național de la care am obținut această plăcuță. La cercul de protecția mediului am anul acesta 130 de copii care îl frecventează, începând cu cei de grădiniță, cam de la vârsta asta încep educația ecologică cu ei, încet, încet”, a mai spus Cristina Ciolacu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.