Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

17410423_1402420346487243_673600078_nUn grup de tineri entuziasmați, practicanți de sporturi extreme urbane, vor să organizeze în Târgu Jiu un concurs la care să participe tineri din toată țara, care împărtășesc aceleași pasiuni. Competiția ar urma să se desfășoare pe skate-park-ul amenajat pe insulița de pe Jiu.

„Târgu Jiu Riders“ este denumirea grupului de tineri pasionați de sporturile extreme urbane: skatebording, bike și role. „În urmă cu doi-trei ani eram mai mulți tineri în Târgu Jiu care practicam aceste sporturi, dar între timp, mulți dintre ei au plecat la facultate sau în alte locuri din țară. În prezent, mai suntem doar opt tineri care practicăm skatebording, bike și role în Târgu Jiu. Ne dorim ca aceste sporturi să nu moară, iar skate-park-ul amenajat pe insulița de pe Jiu să fie folosit și să atragă cât mai mulți tineri. Tocmai din acest motiv ne-am gândit să organizăm un «contest» pentru toți tinerii pasionați din țară. Pentru mine, skatebording-ul este sportul care mă face să zâmnesc în fiecare zi. Este o modalitate de a-ți petrece timpul liber și să te distrezi, decât să stai prin baruri, cluburi sau în fața calculatorului“, a spus Narcis Frunzaru, 21 de ani, student la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I“ din Timișoara, care studiază în prezent în Georgia, într-un schimb de experiență. Acesta își dorește ca evenimentul să se desfășoare pe data de 1 august. „Atunci vor termina cu examenele și este vacanță“, ne explică Narcis, care practică skatebording-ul de șase ani.17455183_1402420356487242_106960546_o

Cer ajutor pentru organizarea concursului

„Târgu Jiu Riders“ a purtat unele discuții la clubul Interact din Târgu Jiu în vederea organizării acestui eveniment. Narcis spune că așteaptă orice sprijin pentru ca această competiție să se poată desfășura: „Nu am discutat cu autoritățile locale, pentru că nu am găsit o cale să comunicăm, dar cerem ajutorul pentru a organiza acest eveniment. Noi nu avem experiență în privința organizării de evenimente și, din acest motiv, solicităm sprijinul celor care ne pot sprijini. Dorința noastră este de a promova aceste sporturi și orașul nostru, orașul lui Brâncuși“.

Tânărul ne spune că skate-park-ul din Târgu Jiu este adecvat pentru organizarea unei competiții: „Oferă o serie de elemente de dificultate și vrem să ne dorim să promovăm sporturile și să punem Târgu-Jiul pe harta sporturilor extreme urbane“.

„Să nu lăsăm ca aceste sporturi să moară în orașul Târgu-Jiu“

Tinerii au lansat și o petiție online, care a primit peste 100 de semnături de susținere: „Orașul Târgu-Jiu dispune de un skate-park cu niște elemente destul de bune pentru sporturile urbane, dar niciodată nimeni nu și-a dat interesul de a organiza un concurs destinat pasionaților sporturilor urbane. Prin această petiție vrem organizarea unui contest urban, pentru a influența mulți puști să se apuce de aceste sporturi urbane minunate și să lase calculatorul și să influențăm lumea prin spiritul nostru. Să nu lăsăm ca aceste sporturi să moară în orașul Târgu-Jiu“.

„Sportul te schimbă ca om“

Pentru Narcis, skatebording-ul înseamnă un fel de a fi, pentru că l-a schimbat. „Sportul te schimbă ca om, îți schimbă stilul de vestimentație, gândirea, te face să cunoști foarte mulți oameni. Vrem să demonstrăm că existăm și să încurajăm cât mai mulți tineri să practice acest sport. Eu am plecat din oraș și ceilalți vor pleca, iar skate-park-ul va rămâne construit degeaba“, încheie Narcis.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.