Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un concurs de eseuri filosofice dedicat elevilor de liceu a debutat de câteva zile. Iniţiativa propune dezvoltarea unei gândiri reflexive asupra timpului și spațiului, asupra existenței umane sub aspect socio-cultural, plecând de la un concept (om, libertate, dreptate, fericire), de la termeni corelativi (libertate-constrângere, putere-autoritate, existenţă-devenire, spaţiu-timp etc.), elemente reliefate în și prin Centenarul actului Marii Uniri de la 1918.

Concurs de eseuri filosofice este organizat de către Biblioteca Județeană „Christian Tell“ și Centrul „Europe Direct“. Principalul obiectiv al concursului este acela de a oferi elevilor oportunitatea de a scrie eseuri filosofice, adecvate unor teme stabilite. Patronul spiritual al concursului este George Uscătescu, filosof, estetician, eseist, poet și sociolog român, membru de onoare din străinătate al Academiei Române de la 10 septembrie 1991, inițiatorul revistei „Destin”, care s-a născut în localitatea gorjeană Crețești.

Juriul este format din specialiști în literatură, istorie și filosofie

Concursul constă în realizarea unui eseu filosofic care răspunde temei propuse. Concursul de eseuri este dedicat elevilor din clasele IX– XII, de la colegiile și liceele din Gorj. Participanții vor trimite lucrările în format electronic pe adresa de e-mail [email protected], începând cu data de 15 ianuarie și până pe 19 martie.

Gala laureaților se va desfășura pe 27 martie 2017, la Biblioteca Județeană  „Christian Tell” Gorj. Eseurile trebuie să fie originale și să aibă un singur autor. În evaluarea materialelor vor fi aplicate criterii de analiză standard a eseurilor filosofice, urmărind, preponderent: claritatea exprimării; respectarea temei; folosirea creativa a limbii; originalitatea poziţiei prezentate; creativitatea travaliului filosofic.

Juriul este format din specialiști în literatură, istorie și filosofie, iar lucrările se vor evalua și nota de către fiecare membru al juriului, ierarhia stabilindu-se în funcție de media notelor obtinute.

Vor fi acordate trei premii în valoare totală de 1.000 de lei, acestea fiind oferite de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și Centrul Europe Direct Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.