Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Joi, 14 aprilie, începând cu ora 18:30, Opera Națională a României vă invită la „Concertul în memoria Holocaustului”, dedicat comemorării tuturor victimelor genocidului. Orchestra Operei Naționale București va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Ethan Schmeisser, cu participarea specială a Aniei Karpowicz (flaut), laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale de muzică din Polonia și Germania, un nume de referință al lumii muzicale care se implică în popularizarea muzicii clasice, cât și în lupta cu unul dintre factorii care împing umanitatea spre aceleași greșeli: uitarea.

„Holocaustul este considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor și este de datoria noastră, a tuturor, să ne amintim constant ce a reprezentat, mai ales că umanitatea se află, zilele acestea, în fața unui nou pericol. Prin acțiuni care pun arta în prim-plan, artiștii și instituțiile de cultură se implică în acest demers dedicat memoriei și păcii, din care face parte și concertul de pe scena bucureșteană.” au precizat reprezentanții Operei Naționale din București.

În program se regăsesc lucrări precum: „Psalm 1993” de Anatol Vieru, „Simfonia de cameră nr. 2, op. 147” și „Concertul Nr. 2 pentru flaut și orchestră, op. 148” de Mieczyslaw Weinberg și „Only a book” de Sharon Farber. Sharon Farber este câștigătoarea unui premiu Grammy și compozitoarea lucrării „Only a book”, o temă cu șase variații despre istoria poporului evreu, ce va fi interpretată în cadrul Concertului în memoria Holocaustului pe scena Operei Naționale București.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.