Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener al Coralei „Armonia”, invită iubitorii muzicii să se bucure de un Concert Aniversar, sub bagheta dirijorului Valeriu Gâdei, care se va desfășura luni, 19 decembrie 2022, de la ora 19.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii din Iași.

Evenimentul marchează celebrarea celor 40 de ani de la de la fondarea corului, înființat în anul 1982, în cadrul Facultății de Electrotehnică, la inițiativa unui grup de studenți pasionați de muzică și în special de arta corală.

Condus la început de studenți de la Conservatorul ieșean, Corul „Armonia” a fost preluat, un an mai târziu, de dirijorul Valeriu Gâdei. În anii următori, membrii corului au susținut numeroase concerte, prezentate pe scenele unor importante instituții muzicale din Iași, Chișinău, București sau Suceava.

O primă realizare importantă a fost înregistrarea unui disc LP la Casa de discuri Electrecord, în anul 1992. Au urmat înregistrări la radio și televiziune, participări la importante festivaluri internaționale din Franța, Marea Britanie, Spania. În 2014, „Armonia” a lansat primul Cor Virtual din România.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.