Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zilele trecute am vizitat Colegiul Tehnic Mătăsari și am fost impresionată de cum arată această instituție de ȋnvățământ. Colegiul Tehnic Mătăsari îşi propune să devină o şcoală etalon pentru învăţământul preuniversitar, viziunea pornind de la dorinţa de dezvoltare educaţională, ţinând seama de particularităţi şi de o prognoză suficient de probabilă privind ameninţările şi oportunităţile care se vor manifesta în mediul social şi economic ce ne înconjoară.

Echipa managerială dorește crearea condiţiilor de acces la educaţie de calitate şi înaltă performanţă pentru tineri şi adulţi, în vederea formării ca oameni şi profesionişti de carieră, în acord cu dimensiunea europeană a cerinţelor vieţii şi pieţei muncii.

Pentru aceasta, serviciile oferite de şcoală au la bază calitatea, performanţa, promovarea valorilor europene, egalitatea şanselor pentru participanţi şi deschiderea spre învăţare pe tot parcursul vieţii.

Misiunea Colegiului Tehnic Mătăsari este să asigure o educaţie de calitate, să formeze un absolvent capabil să se adapteze exigenţelor în schimbare ale pieţei, absolvent cu spirit de creativitate şi bine pregătit profesional.

Şcoala este locul unde fiecare elev poate învăţa să lucreze atât individual, cât şi în echipă, în scopul dezvoltării capacităţilor sale intelectuale, morale şi civice la un nivel care să-i permită reuşita într-o societate concurenţială.

În acest scop, promovăm o învăţare centrată pe elev, optimizând actul educaţional prin utilizarea unor metode interactive de predare-învăţare-evaluare, respectiv aplicarea unui curriculum centrat pe dezvoltarea de competenţe.

Atmosfera din Colegiul Tehnic Mătăsari este deosebită, aș putea spune că aici ordinea se ȋmbină cu frumusețea, căldura, dar mai ales cu dragostea cadrelor didactice pentru meseria pe care și-au ales-o.

Am rămas pur si simplu fără cuvinte când la toate clasele de învățământ primar am vazut videoproiectoare, calculatoare si foarte multe materiale didactice și multe obiecte realizate de doamnele învățătoare. Elevii aveau uniforme și peste tot era o ordine perfectă, fiecare clasă avea un simbol: clasa fluturilor, clasa albinuțelor…

Privind în jurul meu elevii, doamnele învățătoare și sălile de clasă mi-am dat seama cât de bine ar fi ca toate școlile să arate așa. Vizitând și grupele de învățământ preșcolar, la fel de dotate, chiar am avut impresia că sunt ȋntr-o poveste…

Am văzut și celelalte laboratoare de fizică, informatică, biblioteca, dispensarul … Toate impecabile. Discutând cu domnul Director Săceanu Ion, dar și cu profesorii mi-am dat seama că aici totul SE POATE! Este o adevărată legătură între Școală și Consiliul Local.

Pe domnul primar nici nu-l cunosc, dar domnul director mi-a povestit câte lucruri a făcut pentru școală: l-a sprijinit la toate dotările, profesorilor-deși sunt foarte multi navetiști-li se decontează transportul lunar, elevii primesc lunar bursele, în urmă cu câțiva ani a făcut o Casă de Cultură modernă… OMUL SFINȚESTE LOCUL! Cred că mulți ar trebui să meargă să vadă o astfel de școală!

Pentru mine sunteți adevărate Modele, domnule Director, domnule Primar și tot personalul acestei școli. A fost o vizită în care mi-am dat seama ce important este pentru un manager să aibă o echipă!

Profesor Mihaela Crăiunescu, de la Colegiul Tehnic Motru (autor)

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.