Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Clubul Rotary Targu Jiu continuă și în 2022, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune ca în această perioadă atipică să păstreze un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică, de minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune profesorul doctor Dan Gaiţă, membru în Comitetul de Conducere al Societatii Europene de Cardiologie.

Traseul din Targu Jiu  are o lungime de circa 3 km, începând din zona parc Poarta Sarutului, malul raului Jiu, ocolire stadion prin exterior, sosire intrare stadion municipal.

Lansarea traseului va avea loc in 2 octombrie 2022, ora 10.00 prin organizarea unui cros, la care sunt invitați să participe cat mai multi locuitorii  ai oraşului Targu Jiu.

„Clubul Rotary Targu-Jiu este implicat direct în organizarea  acestui eveniment în orașul nostru pentru  a stimula  și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele ai  municipiului Târgu-Jiu” declară Adrian Tudor Draghici, preşedintele Club Rotary Târgu Jiu.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.