Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13553190_10206655851343580_36386120_nMinistrul de Externe, Lazăr Comănescu, originar din Vaideeni-județul Vâlcea, a fost prezent duminică la Festivalul „Învârtita Dorului”, acolo unde au participat reprezentanți ai comunităților păstorești din Nordul Gorjului, Argeșului, dar și din Mărginimea Sibiului.

Ministrul Comănescu a fost foarte încântat de efortul autorităților din localitate pentru păstrarea tradițiilor populare specifice vieții păstorești.

„Îmi arog dreptul de cetățean al acestui loc. Este un moment de bucurie sufletească pentru mine. Este un moment încărcat de spiritualitate. De 48 de ani, la Vaideeni, constatăm că se păstrează tradiția și este de apreciat faptul că autoritățile din Vâlcea duc mai departe tradiția. E o zonă a valorilor pe care tinerii trebuie să o cunoască. (…) Categoric, voi fi prezent și la edițiile viitoare și, ca o particularitate, am discutat cu primarul din Vaideeni să facem o recomandare ca invitații să fie îmbrăcați în portul popular”, a spus Lazăr Comănescu, citat de Agerpres.

„Învârtita Dorului” este un festival păstoresc care se ține anual în ultima duminică a lunii iunie. Cu această ocazie, păstorii vâlceni își etalează tradițiile și portul originar din Transilvania, ținând să arate că la origine provin din satele din sudul acestei zone.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.