Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Să respectăm cu multă stricteţe, cu multă dragoste, ziua Sfintei Duminici. E ziua lui Dumnezeu, nu a noastră. Nu vedeţi dumneavoastră că şi diavolul urmăreşte tot această zi să o prihănească, să ne facă să greşim? Ziua Duminicii trebuie respectată mai mult şi aceasta este ziua pe care a oprit-o Domnul pentru Sine, pentru ca să fie proslăvit El de noi, creştinii care am fost răscumpăraţi cu scumpul Lui Sânge.

Ziua Duminicii este ziua Învierii Domnului; atunci am primit iertare, atunci au fost sloboziţi cei din iad şi atunci ne-a slobozit Mântuitorul pe toţi şi ne-a dat lumina vieţii veşnice.

Creştinul care va şti să cinstească sfânta Duminică cât mai frumos, va primi binecuvântare de la Dumnezeu.

Va primi spor în casă şi în credinţă şi multe faceri de bine de la Părintele Ceresc.

Creştinii pentru a fi cât mai în regulă cu legea Domnului, ar trebui ca sâmbătă până la apusul soarelui să le aibă toate gata pentru Duminică, ca să fie prezenţi curaţi la biserică.

E bine chiar şi mâncarea să fie deja gătită şi în sfânta Duminică numai să o încălzim.

Cei care nu cinstesc sfânta Duminică sunt urmăriţi de blestemul dumnezeiesc, căci toată casa lor este blestemată, banii nu le ajung, copiii şi dobitoacele se îmbolnăvesc şi nu progresează deloc, cad pradă tuturor necazurilor, mai ales dacă nici nu vin la sfânta biserică mai des.

Nimănui nu-i este îngăduit să lipsească Duminca de la Sf. Liturghie, spun sfinții părinți, căci este mare păcat.

Numai cei ce sunt bolnavi de nu se pot da jos din pat, și cei ce îngrijesc de bolnavi, sunt îndreptățiți să lipsească de la Biserică, căci aceștia au într-adevăr pricini binecuvântate.

Nu ai voie să dormi în timpul Sf. Liturghii, să faci cumpărături, comerț sau târg, să gătești, să călătorești sau să lucrezi în vreun fel, căci banii câștigați în Duminici și sărbători, sunt bani blestemați și vei ajunge să-i pierzi pe la doctori, pe medicamente, sau ți se vor fura.

Una este să lucrezi fiindcă așa îți este serviciul, eși obligat și nu ai altă soluție, și alta este să lucrezi tu de bună voie.

Căci dacă necinstești ziua Domnului și o nesocotești, și Dumnezeu îngăduie să ți se fure ceva ce ai tu mai scump, pentru că și tu ai furat ziua Lui. Nu este glumă, este ziua Domnului și avem poruncă să o cinstim.

Ce au făcut oamenii din ziua duminicii, ştim cu toţii. Dintr-o zi care ar fi trebuit să fie închinată Domnului, ei au făcut o zi pentru diavol şi păcate.

Pentru cei mai mulţi, duminica înseamnă a trândăvi, a petrece, a chefui în beţii, a se distra în dansuri, serate, baluri, dezmăţ şi multe altele.

Când clopotele bisericilor bat, oamenii cască și se întorc pe partea cealaltă în pat. Când preotul se roagă pentru întreaga țară, pentru pacea lumii, pentru conducători, pentru sănătate, mântuire, pentru cei adormiți… oamenii se uită la emisiuni, se îmbuibează și desfrânează.

Când Hristos Se jertfește pentru întreaga lume, oamenii se mocirlesc în cele mai cumplite patimi și pofte

Să luăm în serios aceste lucruri, căci Dumnezeu este bun dar este și drept, și nu va îngădui la nesfârșit ca ziua Lui să fie calcată în picioare de asa zisii crestini doar cu numele.

Să cinstim cum se cuvine ziua Sf. Duminici, căci e ziua Domnului, nu a noastră și astfel ne vor fi ascultate și împlinite și rugăciunile, vom fi păziți de multe rele, boli și urgii iar Dumnezeu ne va învrednici de multe binefaceri chiar pământești, căci ne vor fi binecuvântate casa, familia, gospodăria, animalele, și roadele pământului.

AMIN!

Parohia Peșteana Vulcan
Pr. Popescu Marius

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.