Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cinci elevi ai Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu, care au participat la fazele județene ale mai multor olimpiade școlare, s-au calificat la națională. Astfel, spre sfârșitul acestei luni, cei cinci elevi participă la faza națională a olimpiadelor la Mecanică, Electronică-automatizări, domeniul Electric-electromecanic. 

energetic j liceul energetic

La olimpiadele domeniilor studiate la Liceul Energetic din Târgu-Jiu au participat 11 elevi, dintre aceștia cinci reușind să se califice la fazele naționale. Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al acestei unități de învățământ, a declarat că elevii calificați la faza națională a mai multor olimpiade sunt: Roxana Holingher, clasa a XI-a, la Electronică-automatizări, Adrian Mitrescu, clasa a XI-a, și Octavian Dănăcică, clasa a XII-a, ambii la domeniul Electric, electrotehnic, electromecanic, Robert Bobină, clasa a XI-a și Dragoș Cărăgui, clasa a XII-a la materia Mecanică. „Am avut rezultate foarte bune pe liceu, cinci elevi buni s-au calificat la faza națională a olimpiadelor. Concursurile au loc la sfârșitul lunii acesteia. La Mecanică, olimpiada națională va avea loc la Botoșani, iar la celelalte materii la Vâlcea. Îi felicit atât pe elevii care au obținut aceste rezultate, cât și pe profesorii care i-au pregătit”, a spus profesorul Antoaneta Butoarcă, director adjunct al Liceului Energetic Târgu-Jiu.

octavian danacica 1

Octavian Dănăcică, unul dintre cei mai buni elevi din liceu 

Elevul Octavian Dănăcică, talentat la muzică, nu este la prima participare la olimpiada națională. Octavian Dănăcică este nepotul unui fost dascăl respectat al Liceului Energetic. Anul trecut, băiatul a participat la Olimpiada Națională de Electrică, Electrotehnică și Electromecanică, organizată la Brașov și a reușit să finalizeze într-un timp record proba practică, obținând nota maximă – 100 de puncte. Atunci a obținut premiul III pe țară. Datorită acelui rezultat, mai multe facultăți din România îl acceptă pe acesta ca student, fără să mai susțină admitere. Anul acesta, Octavian speră la un rezultat și mai bun la olimpiada națională în domeniul „Electric, electrotehnic, electromecanic”.

Octvaian-Danacica-diploma

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.