Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cinci ani au trecut de la moartea cineastului Sergiu Nicolaescu, marele regizor care a fost și rămâne o mândrie pentru județul Gorj. Sergiu Nicolaescu a locuit la Târgu-Jiu până la vârsta de 5 ani, apoi plecând cu familia sa la Timișoara. După moartea sa, actorul a lăsat o moștenire cinematografică impresionantă tuturor cinefililor, acesta declarând când a pășit în orașul în care s-a născut, în urmă cu doar câțiva ani,  că singura sa comoară este cariera, filmele pe care le-a regizat și în care a interpretat diverse personaje.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist şi producător de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul morţii” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supravieţuitorul” (2008).

Sergiu Nicolaescu a murit la data de 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias din Capitală. După o suferință prelungită timp de aproape două săptămâni, actorul și-a dat ultima suflare la vârsta de 82 de ani. Maestrul cinematografiei a fost incinerat, iar văduva acestuia a ales să depună cenușa soțului său în Cimitirul Bellu Militar, loc unde se află și rămășițele mamei și bunicii lui Sergiu Nicolaescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.