Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13231038_10206352670684253_1339528034_nÎn țara noastră, aproape jumătate dintre femeile însărcinate aleg să nască prin cezariană. Fiecare are motivele sale, dar medicii ginecologi avertizează că această operație are anumite riscuri pentru copil. Bebelușii născuți prin cezariană nu iau contact cu bateriile lactice din vaginul mamei și pătrund direct într-o lume plină de microbi.

Specialiștii spun că din ce în ce mai multe femei aleg nașterea prin cezariană în detrimentul celei naturale, mult mai sănătoase pentru prunc și sănătatea sa. S-a constatat că primele bacterii cu care intră în contact un copil după cezariană, sunt cele din unitățile medicale. Din păcate, specialiștii spun că acest contact poate influența negativ starea de sănătate viitoare a copilului. Potrivit unor studii, copiii născuți prin cezariană, scrie „Ziarul de Sănătate”, ediția mai, prezintă un risc de a dezvolta diabet, diverse alergii, astm, obezitate, atopie sau boli metabolice.

Bacteriile din vaginul mamei joacă un rol important în sănătatea micuțului, deoarece îi cresc imunitatea. Și medicul ginecolog Dana Popescu de la Spitalul „Sfântul Ștefan” Rovinari le sfătuiește pe gravide să nască normal. „Eu recomand nașterea naturală mereu dar, din păcate, mai toate femeile gravide vor cezariană. Când încerci să explici, te lovești de vorbele: nu vreau să mă doară. La cezariană, tai uterul, un uter tăiat poate să pună probleme în timp. Dacă nu se poate natural, da, facem cezariană. Multe dintre ele nici nu pricep ce le explic, dar eu am conștiința împăcată că le-am spus”, a precizat medicul Dana Popescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.