Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pe drumul ce leagă Municipiul Petroșani de Hațeg există un indicator care ne specifică despre existența Cetății Mălăiești, un loc frumos, despre care puțini dintre noi știu. Pentru a înțelege acest lucru este nevoie să ajungi aici, iar pentru câteva minute să lași în spate tumultul vieții de zi cu zi.

Cetatea Mălăiești face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, aflate în comuna Sălașu de Sus, din județul Hunedoara, și a fost construită de familia Sărăcin, ca punct de apărare, dar și observație. Această fortificație a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIV-lea, în prima fază sub forma unui donjon. Ulterior au fost adăugate zidurile de apărare, cele trei turnuri, dar și o clopotniță.

Cetatea Mălăiești, o bijuterie din județul Hunedora
Cetatea Mălăiești
Cetatea Mălăiești a fost restaurată cu  ajutorul fondurilor europene

Monumentul istoric are șase niveluri, dar și o pasarelă spre donjon, numită astăzi drumul străjerului. Pe vremuri donjonul putea adăposti aproximativ 20 de persoane, iar nivelurile inferioare erau folosite pentru provizii.

Cei care veți merge să vizitați astăzi acest loc veți putea vedea armuri, arme, scuturi, blazoane, dar și stema Corvinilor.

Cetatea Mălăiești a fost restaurată cu  ajutorul fondurilor europene, este frumos amenajată, iar cadrul natural unde a fost construită „îți taie respirația”.

Accesul către această cetate se face de la DN66 prin Ohaba de Sub Piatră și Sălașu de Sus.

Cetatea Mălăiești, o bijuterie din județul Hunedora
Cetatea Mălăiești
Distribuie:

1 Comment

  • Cetatea Mălăiești, o bijuterie din județul Hunedoara | Turism Istoric, 7 februarie 2022 @ 9:08 Reply

    […] Cetatea Mălăiești face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, aflate în comuna Sălașu de Sus, din județul Hunedoara, și a fost construită de familia Sărăcin, ca punct de apărare, dar și observație. Această fortificație a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIV-lea, în prima fază sub forma unui donjon. Ulterior au fost adăugate zidurile de apărare, cele trei turnuri, dar și o clopotniță, realtează cult-ura.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.