Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național de Artă Timișoara, în colaborare cu Societatea de Avocați ,,Șerban și Asociații”, Ambasada Japoniei în România, Asociația Culturală ,,Pictor Octavian Smigelschi” și Consiliul Județean Timiș organizează, în perioada 28 ianuarie – 22 aprilie 2022, expoziția de artă japoneză ,,Celebrities of the Floating World 2022”.

„La începutul anului 2022, muzeul nostru are onoarea de a găzdui această valoroasă expoziție, care se deschide la Timișoara după un periplu național strategic, în care evenimentul a mai fost găzduit în 2021 de Muzeul Național al Literaturii Române din București și Muzeul de Artă Brașov.” a transmis Paula Cristina Cionvică, reprezentant al Biroului de Relații Publice și Comunicare.

Vernisajul expoziţiei „Celebrities of the Floating World 2022” va avea loc vineri, 28 ianuarie 2022

Perioada culturală surprinsă în proiectul „Celebrities of the floating world 2022” este 1603-1868, cunoscută ca Epoca Edo, o perioadă de mare deschidere, amploare artistică, prospețime economică, stabilitate socială și politică din istoria Japoniei.

Selecția de lucrări care coabitează în spațiul dedicat expozițiilor temporare de la parterul și subsolul Palatului Baroc este structurată cu trimitere directă la marile teme ale culturii japoneze Edo, și anume: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga, poeții, shunga și peisajul.

În cadrul vernisajului, alături de discursurile curatorilor Alexandru Chituță și Andreea Foanene, va avea loc un tur ghidat al expoziției, oferit publicului de colecționarul George Șerban.

Vernisajul expoziţiei „Celebrities of the Floating World 2022” va avea loc vineri, 28 ianuarie 2022, orele 14:00 în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, din Piața Unirii, nr. 1.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 22 aprilie 2022 şi va fi deschisă de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.