Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 19 iunie 2024, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției Portret / Atelier. Daniel Stancu. Cele văzute și nevăzute.

Secția Educație Muzeală a MNȚR realizează o nouă expoziție din seria Portret / Atelier, ce valorifică prin imagine și discurs vizual reprezentări ale culturii tradiționale, atât prin meșteșuguri, cât și prin manifestări ale artei contemporane, folosind în diferite forme ale creativității urbane, reinterpretări și creații artistice, ce au ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească.

Expoziția Portret / Atelier. Daniel Stancu: Cele văzute și nevăzute este dedicată unui artist al cărui demers a explorat de-a lungul timpului noi forme de reprezentare ale elementelor de iconografie ale spațiului sacru, adăugându-le acestora o serie de teme de reflecție și construcții vizuale ale realității lumii contemporane, situându-se deopotrivă, printr-un proces de demitizare și decodificare ambivalentă, atât în zona experimentală a meșteșugului, cât și în tratarea conceptuală a teritoriului artistic.

Daniel Stancu propune o serie de teme: „Cele văzute și nevăzute, TRANSFER, CURATAREA, SUNET, HRANĂ, reunite într-o serie de instalații artistice [instalații audio-video,obiecte ready-made,obiecte autobiografice] uzând de un instrumentar contemporan cu care construiește un discurs vizual cu accente reflexiv-ironice, cu spirit ludic, de sancționare a cotidianului zgomotos și totodată de chestionare a relației cu imaginea iconografică și încorsetarea formală a acesteia.

Curator: Lila Passima
Expoziția poate fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până în 19 iulie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.