Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

british-documentary-web-v2Gorjenii se pot bucura de cele mai bune documentare englezești în perioada mai – noiembrie 2016. Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” va derula, în parteneriat cu British Council, proiectul cultural ”Documentare Britanice / BritishDocumentary”, ce va consta în proiecții de filme documentare britanice cu tematică legată de cultură și civilizație.

British Documentary este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare britanice. „Intrarea este liberă, iar documentarele sunt subtitrate în limba română. British Documentary este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare britanice. Pentru fiecare ediție, Consiliul Britanic a încercat să aducă publicului autohton cele mai importante documentare britanice contemporane, care au fost nominalizate sau au câștigat premii British Documentary Awards, una dintre cele mai cunoscute instituții de profil. Documentarele dezbat numeroase dileme contemporane, unele de-a dreptul controversate, fie în materie de activism, politică și societate, fie mass-media și alte teme de actualitate. Pe parcursul celor cinci ediții anterioare, proiecțiile British Documentary au fost difuzate la București, Constanța, Cluj Napoca, Galați, Iași, Oradea, Târgu-Mureș și Reghin. Filmele ce vor fi proiectate la Târgu Jiu fac parte din ediția a VI-a a British Documentary, ce a debutat pe data de 5 octombrie 2015 la Muzeul Național al Tăranului Român din București”, a informat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

Pentru fiecare ediție, Consiliul Britanic a încercat să aducă publicului autohton cele mai importante documentare britanice contemporane, care au fost nominalizate sau au câștigat premii British Documentary Awards, una dintre cele mai cunoscute instituții de profil. Filmele ce vor fi proiectate la Târgu-Jiu fac parte din ediția a VI-a a British Documentary, ce a debutat pe data de 5 octombrie 2015 la Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Filmele vor rula la sediul Muzeului Județean Gorj după următorul program:

21 mai, ora 17,00 – ”În căutarea lui Sugar Man”

26 mai, ora 17,00 – ”Lucien Freud: tabloul unei vieți”

9 iunie, ora 17,00 – ”Impostorul”

15 septembrie, ora 17,00 – ”Metroul londonez – o istorie necunoscută”

22 septembrie, ora 17,00 – ”Bucuria logicii”

6 octombrie, ora 17,00 – ”Tolstoi”

20 octombrie, ora 17,00 – ”Tolstoi”, partea a II-a

27 octombrie, ora 17,00 – ”Școala ultimei șanse”

3 noiembrie, ora 17,00 – ”Libertatea de a promova ura”

9 noiembrie, ora 17,00 – ”David Bowie: cinci ani”

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.