Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Unul dintre cele mai populare trasee turistice din România este cel care leagă Complexul Piatra Arsă de Babele, Sfinxul. Acest traseu este situat la 2.200 de metri, este foarte accesibil oricărei categorii de turiști și durează aproximativ 45 de minute.

Plecarea pe acest traseu se face de la bariera de intrare pe Drumul Babelor, unde se termină drumul Transbucegi. Totodată, în cadrul Complexului există o parcare mare care se întinde până la șosea, mai ales la sfârșitul săptămânii, când este foarte aglomerat.

 

Cei care ajung în această zonă, trebuie să știe că există două variante de traseu, ambele având aceeași dificultate, și anume:

Varianta Babelor

Acest traseu este cel mai simplu, plecare se face de unde se termină drumul Transbucegi și duce direct la Cabana Babelor.

Varianta „Banda Galbenă”

Acest traseu pleacă din dreptul Complexului Național Piatra Arsă, de unde trebuie să urmați marcajul galben prin jepi. Este mai puțin popular, dar și sălbatic în același timp. Acest traseu este puțin mai lung, deoarece se face un mic ocol și durează aproximativ o oră și un sfert.

La finalul traseului, indiferent pe care îl alegeți să-l parcurgeți, se ajunge la Cabana Babele. Exact lângă această cabană se află monumentul natural „Babele”, iar la o distanță de maxim cinci minute se află „Sfinxul”.

De la Cabana Babele se poate ajunge la Vârful Omu, pe un traseu de aproximativ două ore, la Peștera, cu telecabina sau pe jos, la Crucea Eroilor de pe Caraiman sau pe Vârful Coștila.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.