Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția „Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”. Dedicată doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, expoziția  este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și își propune să contureze o imagine a femeii așa cum a fost creată și impusă de campaniile publicitare derulate în secolul trecut.

Peste 200 de imagini monocrome și color, reprezentând reclame la produse cosmetice, de igienă și de îngrijire a părului, la parfumuri, produse vestimentare, tablete de slăbit și medicamente, bijuterii, cafea, vinuri, aparate de bronzat și electrocasnice etc., toate oferă informații depre principalele roluri ale femeilor de-a lungul timpului, în societate și acasă, precum și modul în care s-a cristalizat mitul superfemeii. Materialele publicitare expuse provin dintr-un număr de 13 publicații apărute în perioada 1914-1989.

Expoziția cuprinde și o serie de obiecte promovate în reclamele publicitare de către femei în perioada anilor 1900-1990. Este vorba de obiecte vestimentare feminine, accesorii, bijuterii, medicamente, instrumente muzicale și aparate foto din colecțiile Muzeului Județean Teleorman și Muzeului Național de Istorie a României. Printre ele, pot fi admirate: o poșetă plic din mătase neagră din anul 1930 aparținând actriței Lucia Sturdza  Bulandra, o pereche de pantofi din velur cusut manual cu mărgele din 1970 a cântăreței Margareta Pâslaru, o pereche de pantofi din piele de antilopă cu strasuri (1990) a actriței Stela Popescu, o brățară și un colier din fildeș din Nigeria și un colier din chihlimbar din Polonia – obiecte din colecția Cadourile familiei Ceaușescu.

Expoziția „Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului” va rămâne deschisă la Muzeul Județean Teleorman până  la data de 6 aprilie 2024.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.