Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani vă invită și în acest sfârșit de săptămână la spectacole.
Neînțelegerea de Albert Camus

Vineri, 20 Mai 2022, de la ora 18.00, este programat Spectacolul „Neînțelegerea” de Albert Camus, regia artistică și scenografia Ovidiu Radu.

„Spectacolul vorbește despre ceea ce înseamnă plecarea de acasă și revenirea după 20 de ani de tăcere, și cât de dificilă poate fi reîntoarcerea într-o casă în care locul tău nu a rămas gol. Cât de ușor un străin poate să redevină un fiu și un frate? Cu ce umplem golul lăsat de cineva drag? Care pot fi consecințele unei NEÎNȚELEGERI? La toate aceste întrebări putem afla împreună răspunsurile dacă veți fi alături de noi în sala de spectacol.”, au precizat reprezentanții teatrului.

Din distibuție fac parte: Alexandru Cazan, Oana Crișan, Nicoleta Niculescu, Andrada Dobre și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 20 lei. Spectacolul are loc în Sala Artelier.  Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Servitoarea adaptare după două piese în câte un act de A. P. Cehov

Sâmbătă, 21 Mai 2022, de la ora 18.00, sunteți așteptați la Spectacolul „Servitoarea” adaptare după două piese în câte un act de A. P. Cehov, regia Muriel Jakab Manea, scenografia Eliza Labancz.

„Servitoarea este o adaptare după 2 piese în câte un act ale lui A. P. Cehov, Cerere în căsătorie și Tragedian fără voie. Servitoarea este un personaj inventat și chiar dacă nu are text devine cumva un coordonator al energiilor în spațiul pe care îl consider al ei, adică bucătăria familiei. Am adus și o doză din cultura japoneză, prin aparențele asumate de familia de ruși care a făcut o uniune prin căsătoria părinților Nataliei Stepanovna, Natalia luând mult ca aspect din cultura mamei, dar clocotind în ea sângele din genetica tatălui. Totuși, tatăl nu este rusul tipic, ci mai degrabă un hermafrodit oscilant între două lumi.

Bucătăria servitoarei se transformă într-un soi de cabinet psihiatric, unde toate angoasele subconștientului prind formă fizică și vorbită. „O harababură și un haos de nedescris”, cum spune și tragedianul Tolkaciov.

Din punctul meu de vedere Cehov poate fi încadrat în zona absurdului și al umorului negru.” – Muriel Jakab Manea.

 Din distribuție fac parte: Oana Liciu Gogu, Alexandru Mihai, Oana Crișan, Daniel Cergă și Mihai Sima.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului.

„Aventurile lui Mickey Mouse” de Aida Ganea

Duminică, 22 Mai 2022, de la ora 12.00, cei mici și numai, sunt așteptați în lumea poveștilor. Actorii vă invită la Spectacolul interactiv „Aventurile lui Mickey Mouse” de Aida Ganea, un spectacol de Dan Mirea.

„Îi invităm pe cei mici și nu numai să vadă situațiile inedite și amuzante create de Mickey și Minnie alături de celelalte personaje din spectacol.” au precizat reprezentanții teatrului.

Din distribuție fac parte: Irina Bodea Radu, Oana Crișan, Alexandru Cazan, Oana Liciu Gogu, Laurențiu Vlad și Mihai Sima.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.