Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ce trebuie să faceți ca să vă feriți sau să vă protejați de bolile cardiovasculare? Specialiștii spun că există patru principii ce ar trebui urmate: exerciții fizice regulate, o dietă mediteraneană, renunțarea la fumat și menținerea unei greutăți normale.

boli_de_inima test- risc pentru boli de inima o

Un studiu efectuat de cercetătorii de la „Johns Hopkins University” din Baltimore, Maryland arată că persoanele care au făcut exerciții fizice în mod regulat și au optat pentru o dietă mediteraneană au avut un risc mai mic de a suferi de afecțiuni cardiovasculare. Menținerea unei greutăți corporale în limite normale contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea sănătății inimii, dar și renunțarea la fumat. Cei care au luat parte la experiment și au adoptat cele patru principii-cheie, au prezentat cu 80% mai puţine riscuri de deces prematur, în comparaţie cu participanţii care au ales un stil de viață mai puțin sănătos.

madalin pascu sportiv (3) legume

Cercetătorii au spus că studiul lor arată importanţa unor principii sănătoase de viaţă în reducerea riscului de boli cardiace, dar şi pentru prevenirea mortalităţii din varii cauze. Trebuie amintit faptul că adoptarea acestor principii de viaţă sănătoase poate influenţa pozitiv starea de sănătate, în ciuda unor factori de risc pe care oamenii nu îi pot controla, precum istoricul medical al familiei şi vârsta.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.