Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La doar 17 ani și-a trasat deja planul de viitor: va munci mult pentru că își dorește să ajungă o celebră interpretă de muzică populară, dar va încerca să își facă o carieră de succes și în Poliție. Cătălina Onea este din municipiul Motru, dar de când a devenit liceană, s-a mutat la Târgu Jiu. „Principiul meu de viață este că orice obstacol apărut în calea succesului meu, nu va fi un eșec, ba mai mult, va fi un pas înainte care îmi va da mai multă ambiție și încredere în mine”, spune adolescenta.

catalina onea principala catalina onea

Adolescenta este elevă la Liceul de Arte din municipiu și studiază canto popular. Tânăra talentată își dorește să ajungă să cânte pe marile scene ale României, iar cântecele sale să fie iubite de mii de români. Pentru a-și îndeplini visul, Cătălina Onea  ia în serios pregătirea muzicală, căreia îi dedică mare parte din timpul său. „În prezent, pentru mine contează doar muzica, aceasta fiind o parte din sufletul meu. Îmi doresc să ajung o cunoscută interpretă de muzică populară și în viitor, probabil, o să urmez Academia de Poliție, fiindcă îmi place ordinea și disciplina!”, a spus Cătălina Onea. Mama sa a fost cea care a descoperit că micuța Cătălina, care avea atunci 9 ani, are talent la muzică. Și mama fetei cântă și pe vremea aceea fredona cântecele Niculinei Stoican.

Cătălina a vrut să cânte ca și mama sa și a reușit! Fetița fredona prin casă mai mereu, cu o bucurie care îi făcea fericiți pe cei care o ascultau. „Talentul meu a fost descoperit de mama mea la vârsta de 9 ani. Îmi aduc aminte cum mama fredona deseori prin casă cântecul «Lină, Lină Niculină» al Niculinei Stoican, care, pe mine, m-a impresionat foarte mult și atunci am încercat și eu să cânt! Acesta a fost primul meu pas în cariera muzicală. Primul meu an de canto popular l-am absolvit la Motru, în orașul meu natal, cu doamna profesor Tania Capăstraru. Sub îndrumarea doamnei am urmat cursurile în continuare la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu cu doamna profesor Camelia Argint, căreia îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat. La vârsta de 9 ani am urcat prima dată pe scenă!”, a povestit eleva Cătălina Onea.

atalina onea 4 ctalina onea 5

Este un copil norocos, care se bucură atât de dragostea familiei sale, cât și de sprijin material. Și părinții vor să o vadă pe adolescenta de azi o mare cântăreață mâine! „Își doresc să am și eu, pe viitor, un renume în lumea muzicii. Pentru acest fapt, voi munci indiferent de ce obstacole o să am în viață, ca să pot și eu la rândul meu să le mulțumesc părinților și să le alin sufletul prin cântecele mele, cu muzica mea. Pe viitor, în ceea ce privește cariera muzicală, aș vrea să le dăruiesc din suflet melodiile mele și să simt cum aplauzele lor îmi încălzesc sufletul. Pentru mine, cuvântul muzică nu se poate explica, deoarece este viața mea și simt că fără ea nu aș putea trăi!”, a declarat eleva. În ultimii ani, Cătălina Onea a participat la mai multe concursuri muzicale și a câștigat diverse premii. Anul acesta, eleva va participa la Festivalul „Maria Apostol”, dar și la alte concursuri. „Mereu când am o neliniște în suflet, muzica este medicamentul care mă ține în viață și îmi dă speranța că fiecare zi care urmează este una mai bună și mai frumoasă! Artiștii mei preferați sunt: Nicoleta Lăcătușu, care este doamna mea profesor și vreau să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru mine, dar și Niculina Stoican, Nelu Bitană, Maria Loga, Maria Ciobanu și mulți alții. (…) Principiul meu de viață este că orice obstacol apărut în calea succesului meu, nu va fi un eșec, ba mai mult, va fi un pas înainte care îmi va da mai multă ambiție și încredere în mine”, a conchis adolescenta.

atalina onea 33 catalina onea 2

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.