Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Câștigătorii primei ediții a concursului județean de creație „Titu Rădoi” au fost premiați la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu, instituția de învățământ care a și organizat această competiție dedicată elevilor din clasele IX-XII. Scopul acestui concurs de creație a fost acela de a promova actul cultural în rândul adolescenților. Concursul a fost gândit și coordonat de profesorii (catedra) de limba și literatura română: Rocselana Verdeș, Carmen Mărgulescu și Lavinia Blîndu și de bibliotecara Irina Dan. 

Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu  a organizat prima ediţie a Concursului  Județean de Creație „Titu Rădoi”, scopul acestuia vizând identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului artistic al elevilor prin realizarea unor lucrări originale. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII şi, potrivit organizatorilor, a urmărit promovarea actului cultural în rândul adolescenților. „De multe ori, adolescenții sunt asociați ideii de pasivitate față de artă, ceea ce nu corespunde în totalitate realității, deoarece adolescentul contemporan este receptor și creator de formă artistică. Tema ediției din acest an a fost adolescența, vârsta formării spirituale și a maturizării morale. Arta reprezintă pentru adolescentul creativ  o formă de diferențiere, de afirmare a unicității sale, care corespunde nevoii de autodefinire, proces ce se desfășoară în paralel cu interogarea unor experiențe fundamentale – iubirea, prietenia, ura, libertatea, moartea, singurătatea, suferința”, a spus profesor Lavinia Blîndu.

Astfel, miercuri, 14 iunie, la Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” a avut loc festivitatea de premiere a participanților la concurs. Viorel Petcu este persoana care a asigurat sponsorizarea acestei competiții. Concursul a fost sprijinit de Fundația Cultural-Științifică „Gheorghe Magheru”.  Prezenți la festivitate au fost omul de afaceri (dar și consilier local la Târgu-Jiu) Viorel Petcu, Ion Ișfan, inspector  școlar general, numeroși profesori și elevi. Fost elev al acestei instituții de învățământ, „generalul” Ișfan l-a omagiat pe profesorul Titu Rădoi în intervenția sa. Colegiul „Gheorghe Magheru” a fost reprezentat de directorul Carmen Vulpe, coordonator al echipei de proiect.

 

La concurs au participat numeroși elevi din diferite licee ale județului Gorj, cărora li s-au acordat 22 de premii. Cei care nu s-au situat printre câștigători au primit din partea organizatorilor diplome de participare. Dintre câștigători îi menționăm pe cei care au obținut  Premiul I pentru fiecare secțiune a concursului. Aceștia sunt următorii: Rădoacă Adina – Liceul Tehnologic Țicleni (Proză ); Vîjeilă Ciobanu Elena – Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” (Poezie); Miulescu Eugenia Mihaela – Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe  Magheru” (Dramaturgie); Trante Bianca-Anemona – Colegiul Național ,,Spiru Haret” (Eseu liber); Mazilu Constantin-Laurențiu  – Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” (Arte vizuale).

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.