Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă ediţie a Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu” s-a desfășurat, duminică, 30 iulie, la Bustuchin.  La acest festival au participat soliști și instrumentiști din localitățile de pe Valea Amaradiei. Juriul festivalului a desemnat câștigătorii.

La Secţiunea solişti vocali, premiul I a fost câştigat de Ştefania Boian, iar premiul II a fost obținut de Iasmina Stan. De asemenea, premiul III a fost acordat Mariei Cârlugea. Au fost acordate două menţiuni în valoare de 100 de lei fiecare, oferite de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Danielei Văduva şi Mariei Medeleanu.

La Secţiunea Solişti Instrumentişti, Alexandru Cioiu a câștigat premiul I, iar Alexandra Giurgi, la nai, a ocupat locul II, în timp ce Georgiana Dulcu a primit premiul III. Patric Ciobanu, la vioară, a obținut o mențiune oferită de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Formaţiile de dansuri populare din Dănciuleşti şi Bustuchin au câștigat premiul I

La Secţiunea grupuri instrumentale, premiul I, în valoare de 300 lei, a fost câștigat de grupul de naiști Bustuchin, iar pe locul II s-a clasat grupul de naiști de la Stoina.

Premiul III a foist câștigat de grupul de viori Bustuchin. Grupul de nai-fluier Cruşeţ a primit o mențiune.

Formaţiile de dansuri populare din Dănciuleşti şi Bustuchin s-au clasat pe primul loc, la Secţiunea de dansuri populare, iar pe locul II s-au situat formaţiile Târgu-Logreşti şi Stoina.

Premiul III a fost câștigat de formaţiile din Stoina şi Licurici

Premiul Special a fost acordat formaţiei Petrolul din Ţicleni.

De asemenea, o menţiune a fost oferită formaţiei din Vladimir şi două menţiuni formaţiilor din Hurezani şi Căpreni.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.