Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Casa memorială „Constantin Brâncuși“ de la Hobița va beneficia de o serie de modernizări. Cea mai importantă va fi montarea unui sistem de iluminat ambiental, care va pune în valoare monumentul și pe timpul serii.

casa-brancusi
Investiția va fi realizată de către Muzeul Județean Gorj. Suma totală care va fi investită se ridică la aproximativ 18.000 de lei, dar, în urma licitației, ar putea să se mai reducă. „Suntem în faza întocmirii proiectului, iar în luna următoare urmează să fie avizat în Comisia zonală a monumentelor istorice, pentru că este un monument istoric de categoria B, aflat în zonă rurală“, a precizat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean.

Se va monta și un sistem de antiefracție

Lucrările de modernizarea urmează să fie realizate chiar în acest an. „Scopul proiectului este punerea în valoare a monumentului în condiții mai bune de iluminat arhitectural și decorativ, care evidențiază și revigorează frumusețea casei pe timp de noapte. Pe lângă iluminat, va fi implementat un sistem de antiefracție și de paratrăsnet împotriva vicisitudinilor vremii. Casa se prezintă într-o stare de conservare foarte bună. Proiectul va finalizat în luna noiembrie“, a mai menționat Dumitru Hortopan.

Casa memorială „Constantin Brâncuși“ este vizitată de peste 14.0000 de turiști

Casa memorială „Constantin Brâncuși“ este vizitată anual de aproximativ 14.000 de turiști, fiind pe locul doi între obiectivele muzeului. „Este al doilea obiectiv al Muzeului Județean Gorj, ca număr de vizitatori și încasări la capitolul venituri. Este vizitată de către turiști din întreaga lume“, a adăugat directorul Muzeului Județean Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.