Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

casa-barbu-ganescuCasa „Barbu Gănescu“ din municipiul Târgu Jiu, aflată chiar lângă sediul Prefecturii Gorj, ar putea să devină un obiectiv turistic. În această locuință a trăit marele sculptor Constantin Brâncuși pe perioada în care s-a ocupat de realizarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“.

Casa, care este monument istoric, este deținută de Consiliul Județean Gorj și Primăria Târgu Jiu. Conducerea Consiliului Județean Gorj propune ca imobilul cu semnificație istorică să fie transformat în sediu al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”. „Luând în considerare valoarea simbolică majoră a «Casei Gănescu» pentru patrimoniul cultural al județului Gorj, argumentată de faptul că aici a fost găzduit sculptorul vreme de doi ani dar și de prezența în curtea imobilului a așa-numitei «grădini cu vietăți de piatră», atribuită lui Constantin Brâncuși, considerăm că această clădire relevantă și din punct de vedere arhitectural, poate constitui, fără îndoială, locația ideală pentru amenajarea unor interioare cât mai autentice perioadei în care Constantin Brâncuși a locuit aici, recreând astfel, atmosfera din epoca respectivă. Introducerea în circuitul turistic a imobilului «Casa Gănescu» reprezintă un pas extrem de important pentru valorificarea patrimoniului cultural lăsat moștenire județului Gorj de Constantin Brâncuși“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Casa „Barbu Gănescu“ ar putea trece în patrimoniul Muzeului Județean

Conducerea Consiliului Județean Gorj vrea să transfere casa în patrimoniul Muzeului Județean Gorj. „Pentru concretizarea acestui demers, în primă fază, va fi supusă dezbaterii și aprobării Consiliului Județean Gorj, trecerea imobilului în administrarea Muzeului Județean Gorj «Alexandru Stefulescu», urmând ca, ulterior, să fie reluate discuțiile cu reprezentanții Ministerului Culturii, în sensul aplicării prevederilor Legii nr. 199/2015 pentru înființarea Muzeului «Constantin Brâncuși»“, a mai spus Cosmin Popescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.