Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O carte publicată anul acesta reprezintă o veritabilă întoarcere în trecut. Scrierea prezintă o mică parte din istoria orașului Târgu-Jiu, a locurilor și oamenilor care și-au dus traiul în orașul de odinioară. Autorul acesteia este Ion Duguleanu, în colaborare  cu Titu Pânișoara, Ion Țîrlea și Gabriel Boiangiu. 
În lucrare sunt prezentate o multitudine de locuri din municipiul Târgu-Jiu, așa cum arătau acestea cu foarte mulți ani în urmă. „A apărut de sub tipar un nou volum din ciclul «Targu-Jiu*Case*Oameni* Destine» al domnului Ion Duguleanu. Întoarcerea în timp, în vremurile de odinioară ale orașului, continuă de asta dată pe străzile: Republicii ( fosta I.C.Bratianu), Libertății , 22 Decembrie 1989 ( 8 Mai, Sfânta Treime ).
Cartea este o mică parte din istoria acestui oraș ce prezintă casele și oamenii ce au locuit pe străzile mai sus menționate și și-au împletit destinele cu viața acestui oraș. Sunt bucuros că în calitate de colaborator am avut șansa să aduc și eu un mic aport la această lucrare alături de regretatul domn Titu Pânișoara și de domnul Gabriel Boiangiu”, a scris Ion Țîrlea pe pagina sa de Facebook. 
Pe lângă informațiile oferite despre locuri și oameni, autorul și colaboratorii au ales să publice și imagini din orașul de odinioară. Lucrarea poate fi cumpărată de orice gorjean care dorește să aibă în bibliotecă informații și fotografii cu Orașul lui Brâncuși în trecut. „Cartea are 430 de pagini în format A4 și este bogat ilustrată. Am să pun la dispoziție numerele de telefon ale domnului Ion Duguleanu unde cei interesați pot afla detaliile achiziției acestei țși, eventual, și al celor apărute anterior din aceeași serie ( 0253/227983 , 0734/168140 – de regulă, seara)”, a mai precizat Ion Țîrlea. 
Imagini din trecutul orașului nostru pot fi admirate și pe pagina de Facebook „Târgu Jiu Odinioară” a cărui administrator este Ion Țîrlea, unul dintre colaboratorii cărții „Târgu-Jiu *Case*Oameni*Destine”.
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.