Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trei caravane de film promit autoritățile anul acesta. Prima debutează chiar în luna curentă la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” Târgu Jiu.

Cinefilii îi vor putea cunoaște inclusiv pe producătorii, regizorii și protagoniștii peliculelor care vor fi difuzate. „Primăria Municipiului Târgu Jiu și-a propus să aducă anul acesta trei evenimente de acest gen la Târgu Jiu. Începem pe 22 martie cu proiectul Caravana Docuart. Este a treia ediție în orașul nostru. Sunt filme documentare care au fost premiate în 2017 și care vor ajunge la noi în oraș cu intrare liberă pentru cetățeni. Evenimentul crește de la an la an, iar asta ne bucură. La Târgu Jiu vor fi prezenți producătorii, protagoniștii, regizorii sau scenariștii filmelor care vor fi proiectate aici, publicul interacționând la finalul fiecărui film cu cei care au gândit proiectul respectiv”

Alte două caravane de film vor avea loc în vara acestui an, ele fiind organizate la Coloana fără Sfârșit. „Sunt încă două evenimente de gen pe care le pregătim. Tot cu echipa Docuart, în vară, având în vedere și contextul în care ne aflăm în acest an, ne dorim să organizăm, în aer liber, o caravană de filme documentare despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, realizate atât de producători din țară, cât și din străinătate. Filmele vor fi proiectate în aer liber, iar locația cea mai pretabilă este Parcul Coloanei Fără Sfârșit. De asemenea, în luna august estimăm să avem la Târgu Jiu toate filmele care vor fi premiate la TIFF, un festival de tradiție la nivel european. Filmele vor fi proiectate tot în aer liber”, a mai spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.