Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

denisaDenisa Tîlvescu, tânăra de origine gorjeană care de șase ani luptă să ajungă pe marile podiumuri la  canotaj, a fost propusă de câțiva consilieri locali ai municipiului Târgu-Jiu pentru a primi titlul de „Cetățean de onoare”.

Inițiatorii proiectului susțin că tânăra merită acest statut datorită rezultatelor remarcabile din domeniul canotajului, ea fiind multiplă campioană națională și mondială la acest sport. Propunerea va fi supusă votului în ședința de Consiliu Local al municipiului Târgu-Jiu de la finele acestei luni.

Propunerea consilierilor, printre care se afla  Eduard Berca si Nicolae Bobu, prevede ca tânăra să primească și suma de 10.000 de lei pentru performanțele sale. Denisa Tîlvescu a obținut numeroase premii, în 2013 a fost dublă campioană europeană la juniori, dar și vicecampioană și campioană mondială la juniori. În anul 2014 a reușit să ajungă campioană europeană, a obținut și  medalie de aur la Olimpiada de Tineret. Apoi, în 2015, a obținut locul III la Europenele de Seniori, iar anul acesta a ajuns să participe ca rezervă la Jocurile Olimpice de la Rio.

În prezent, canotoarea de origine gorjeană este studentă la Universitatea din Craiova, Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.