Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sala Sporturilor din Râmnicu-Sărat, județul Buzău, a găzduit în această primăvară finalele Cupei României la box feminin! La competiție au participat peste 100 de sportive de la toate cluburile cu secţii de profil din ţară. Gorjeanca Ana-Maria Bocean, elevă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a câștigat aici prima sa medalie de aur! „Aveam prea mult timp liber și m-am gândit să-l consum pe ceva sănătos pentru corpul meu, așa că am început să fac box și după mi-a plăcut. Nu mi se pare neobișnuit ca o fata să practice acest sport. Este un sport de performanță ca toate celelalte!”, spune pugilista.   

ana maria bocean 44 ana maria bocean box

Ana-Maria Bocean are 15 ani și a devenit campioană la box, cu toate că practică acest sport de puțin timp. Pasionată și ambițioasă, eleva la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu vrea să facă performanță în box. Originară din comuna Godinești, Ana-Maria studiază chimia industrială, dar pentru viitor își dorește o carieră în sport. „Am 15 ani și locuiesc în căminul Colegiului «Ion Mincu». Am o soră și un frate mai mici decât mine și locuim în Godinești, alături de familie. Sunt elevă la Colegiul Tehnic General «Gheorghe Magheru», în clasa a IX-a B și studiez industria alimentară. Pe viitor mă gândeam să continui cu sportul, aș vrea să încerc o carieră ca antrenor sau chiar arbitru la meciuri de box”, a spus eleva.

ana maria bocean box i ana maria bocean BOXw

Performanță după câteva luni

În urmă cu jumătate de an, Ana-Maria a ajuns la concluzia că dorește să facă și altceva. Aveam destul de mult timp liber și a mers la sală, unde a început să practice boxul. I-a plăcut, iar acum este posesoarea unei medalii de aur la o importantă competiție sportivă! „Nu fac box de foarte mult timp, doar de cinci sau șase luni. Aveam prea mult timp liber și m-am gândit să-l consum pe ceva sănătos pentru corpul meu, am început să fac box și după mi-a plăcut. Nu mi se pare neobișnuit ca o fată să practice acest sport, este un sport de performanță ca toate celelalte. Am făcut pregătire la sala de box de pe strada Lotrului, am avut ca antrenor pe maestrul Geică Ion și pe doamna Geică Leontina. (…) Băieților nu le este frică de mine, pentru că sunt de felul meu o fire pacifistă și nu prezint o amenințare pentru nimeni!”, spune, zâmbind, Ana-Maria Bocean.

ana maria bocean box vb BOX d

Medaliată cu aur la Râmnicu-Sărat

Federația Română de Box, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Sărat și Clubul Sportiv Municipal, a organizat în perioada 27 februarie – 2 martie cea de-a doua ediție a Cupei României la Box feminin. La categoriile juniori-tineret-seniori au fost prezente 117 sportive din țară. Multipla campioană europeană și vicecampioană mondială, Stela Duţă, originară din Râmnicu-Sărat, a venit să boxeze acasă. La această competiție, gorjeanca Ana-Maria Bocean a câștigat prima sa medalie de aur! „Primul meu premiu l-am primit anul acesta, pe 1 martie, competițiile s-au desfășurat la Râmnicu-Sărat în județul Buzău. Evenimentul s-a numit «Cupa României Feminină», iar acolo am câștigat medalia de aur! Pe viitor îmi doresc să particip în continuare la cât mai multe competiții și să mă bucur de cât mai multe victorii. Boxul, pentru mine, înseamnă totul, cum alții iubesc muzica și iubesc să cânte, la fel îmi iubesc și eu mănușile și ringul. Momentan îmi doresc să mă țin de treabă în legătură cu boxul și să progresez mult până la următoarele competiții din vară”, a afirmat adolescenta.

ana maria bocean box BOX d

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.